Skip to content
Politică

Dragnea reacționează acid la criticile colegului său din PSD: „Nu-mi dau doctoratul in Șerban Nicolae!”

Dupa ce senatorul Serban Nicolae a declarat că își menține candidatura pentru funcția de președinte al social-democraților, iar primarului sectorului 3, Robert Negoita a facut un pas in spate neasteptat miercuri seară în acest sens, șansele par a fi din nou favorabile pentru președintele interimar al PSD. In acest moment Dragnea mai are incă un candidat in persoana lui senatorului PSD Daniel Savu.

Nemulțumit de modul în care vor avea loc Congresul PSD și alegerile pentru funcțiile de conducere în partid, senatorul social-democrat, Șerban Nicolae, a adresat o scrisoare președintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, depusă la secretariatul general al partidului.

Senatorul PSD acuza faptul ca organizarea acestor alegeri este „profund viciata” si solicita, intr-o scrisoare depusa la sediul PSD, sa participe la sedinta Comitetului Executiv National pentru a discuta aceste probleme.

Într-o conferință de presă de joi seară, președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea a făcut mai multe aprecieri cu privire la candidaturile colegilor săi pentru poziția de șef al PSD și a avut mai  multe reacții cu privire la acest gest venit din partea lui Șerban Nicolae:

„Am vazut astazi doua declaratii, una a lui Mircea Geoana si Serban Nicolae, mi se pare o echipa eficienta si foarte interesanta. Ce sa fac mai mult? Nu pot sa rog pe nimeni sa ramana candidat, nici nu pot sa-l fortez. (…) Un candidat serios care ia serios aceasta candidatura si respecta acest partid vine cu un proiect de candidatura, dupa ce candidatura lui este validata, altfel sunt actiuni de imagine pentru a creste notorietatea in perspectiva alegerilor de la Congres. Solicitarile de acolo din acea scrisoare deschisa (…). Cineva care vorbeste despre posibilele nerespectari de reguli si de statut (…) Intre timp partidul se poate organiza si va fi un presedinte de succes, dar ca sa schimbi aceasta regula nu poti s-o faci. (…) Eu spun cu buna credinta ca ii incurajez pe toti colegii care vor sa candideze sa-si depuna candidatura. (…) sa-i ia cineva serios ca altfel sunt jocuri de imagine. Nu sunt seful de campanie electorala al nimanui. Am fost la partid (…) asa personal pentru cineva n-o sa fiu niciodata. Au fost colegi care n-au inteles cum reactioneaza partidul. Membrii PSD reactioneaza foarte urat cand un membru de partid ataca institutii. (…) Se pare ca mai sunt cativa care nu inteleg.”

Despre Șerban Nicolae: „Nu-mi dau doctoratul in Șerban Nicolae. (…) Poate ataca la CCR si poate face plangere penala colegilor de partid care au indraznit sa-si exprime un punct de vedere politic. Cel mai bine e sa fii calm.
Referitor la faptul că Organizatia PSD Mehedinti l-ar putea sustin pe Dragnea: „In perioada asta eu am avut sute de intalniri cu colegii din partid. Eu nu mai merg acum sa-mi fac campanie in partid si nu merg sa cersesc voturi, nu atac pe nimeni, nu indraznesc (…). Am inteles ca nu a fost prezent. Poate se razgandeste si totusi candideaza, dar daca organizatia din care faci parte nu te sustine, poate ca e o anumita problema. E bine sa ai si asa ceva in partid ca altfel ar fi foarte multa plictiseala.”

Referitor la alte candidaturi, inclusiv cele locale și despre senatorul Victor Mocanu de la Buzau, Liviu Dragnea a opinat: „Avem aceeasi situatie, un candidat care a facut foarte multa valva si s-a retras. Ce sa mai fac cu membrii de acolo? Oamenii sunt foarte determinati sa organizeze alegerile interne. Deja este o masa critica care ne fce pe toti sa credem ca avem o problema. Eu mai spun a 3-a oara un lucru care mi se pare important. La acel Comitet Executiv am fost trei oameni care am votat impotriva acelui regulament. Nici eu, nici Victor Ponta nu criticam acel regulament. Am avut argumentele mele pentru care n-am fost de acord. Unele argumente au fost prognoza mea ca vor fi asemenea iesiri din partea unor membri de partid. Daca in CExN vor dori sa modifice (…) sa facem un concurs de scrisori sau de interviuri. (…) Nu mi se poate cere mie, ca nu sunt dictator sa spun ca CExN -ul trebuie sa faca intr-un fel sau altul. O sa mergem inainte.”

Dacă mai apar alti candidati pana pe 29 septembrie: „Eu mi-as dori sa apara candidati dar cu o cond sa-si mentina mai mult de 2 zile candidatura. (…) In partid apare o nervozitate din ce in ce mai mare. Oamenii nu mai suporta asemenea actiuni, oamenii vor un stil in care-ti asumi lucruri. Nu te joci cu vointa oamenilor. Este o dorinta foarte mare pentru fiecare membru sa-si poata vota presedintele. (…) Acum avem aceasta sansa ca fiecare membru sa-si voteze… As vrea sa nu mai discut pe subiectul asta.”

Președintele PSD urmeaza sa fie ales intr-un scrutin ce va fi organizat pe 11 octombrie in toate organizatiile partidului, intrucat statutul PSD prevede ca presedintele trebuie sa fie ales de catre toti membrii partidului.

 

1 comentariu la “Dragnea reacționează acid la criticile colegului său din PSD: „Nu-mi dau doctoratul in Șerban Nicolae!”

  1. Ceea ce dezavuez în politica românească sunt : ura, cearta, disensiunile interpersonale și interpartinice care – de altminteri – nu au nicio eficiență socială. Cui servesc acestea ? Nici măcar ”beligeranților” dar întrețin o aceeași stare la nivelul țării. Opriți-vă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *