Skip to content
Politică

Dragnea ridică în slăvi guvernarea Ponta: Deciziile noastre au fost corecte

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, consideră că promulgarea de către președintele Klaus Iohannis a legii privind majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, precum și a personalului din sănătate cu 25% a confirmat că deciziile PSD atât la guvernare, cât și în Parlament au fost corecte, informează agerpres.ro

„Vestea că președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, precum și a personalului din sănătate cu 25% a confirmat, o dată în plus, că deciziile noastre atât la guvernare, cât și în Parlament au fost corecte din punct de vedere economic și atât de necesare populației. De această măsură ar urma să beneficieze 200.000 de angajați„, a afirmat Liviu Dragnea.

Creșterea salariilor bugetarilor cu 10% începând din acest an a fost adoptată, pe 11 noiembrie, de Camera Deputaților, for decizional. Măsura este inclusă într-un amendament adus la ordonanța de urgență ce prevede o mărire de 25% a salariilor persoanelor care lucrează în sistemul sanitar de stat, fiind introdus de un parlamentar PSD. Mai mult, câțiva senatori PSD au inițiat amendamentul prin care și asistenții sociali să beneficieze de majorarea cu 25%, alături de cadrele medicale, precizează sursa citată.

Vor beneficia de o majorare cu 10% a salariilor bugetarii din administrația publică centrală și locală, cei din siguranța națională, jandarmerie, poliție, inspectorate pentru situații de urgență și din unitățile de cultură și teatru, categorii care nu au beneficiat de nicio majorare salarială pe parcursul anului 2015, se arată în comunicat.

Președintele a semnat marți decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG nr. 35/ 2015 pentru modificarea și completarea OUG nr. 83/ 2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *