Skip to content
Politică

Dragnea riscă să rămână în drum cu Codurile penale și amnistia EXCLUSIV

7469969-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpg

Liviu Dragnea vrea un nou CEx. Conform unor pesediști din anturajul actualului lider, Dragnea urmărește să-i schimbe pe unii dintre miniștri. Nu însă pentru cât de prost se descurcă, ci din cauză că Dragnea ar fi cumpărat, cu niște portofolii, susținerea unor baroni.

Spre deosebire de Gabriela Firea, care odată pornită vorbește de nu se mai oprește, ”baronii” tac. Asta însă doar când îi întreabă presa de sănătatea partidului, pentru că în rest vorbesc și ei și încă apăsat, după cum susțin surse interne. Suficient de apăsat cât pesediștii să spună că Dragnea ar fi ajuns de această dată ”în corzi”, fără vreo șansă se a redeveni ceea ce a fost, asta ca să fim mai exacți.

Concluzia trasă de unii social-democrați este că Dragnea are acum nevoie ca de aer de ”baroni”. Baroni care și-au făcut la rândul lor socotelile și le-a dat cu minus dacă aleg să rămână trup și suflet lângă Dragnea. Din acest motiv se spune și că PSD nu ar mai avea forța de a trece, la ora actuala, modificările dorite de Dragnea & Comp., la Codurile penale. În plus, dată fiind reîntoarcerea legilor Justiției în Parlament, ca urmare a unor decizii luate de CCR, și aici ar putea să apară surprize.

La Guvern nimeni nu vrea să-și asume răspunderea iar în Parlament s-ar putea să nu avem voturile necesare”, susțin pesediștii off the record atunci când sunt întrebați ce se va întâmpla cu Codurile penale și cu legea de amnistie/grațiere. În context, opinia majoritară este că totul s-a dus de râpă după ce Dragnea a călcat pe bec la mitingul din 10 august. O eroare fatală pe care Dragnea ar fi comis-o nu după mintea lui, ci prost învățat de cineva care a vrut să-l piardă, după cum insistă unii dintre colegii săi de partid.

Prost învățat sau prost inspirat, cert este că Dragnea a pus în pericol tot partidul. Manevră care i-a ridicat mingea la fileu rivalului Victor Ponta. Care, în opinia unor foști colegi de partid, are acum șansa de a se alege cu o frumoasă recoltă de parlamentari PSD în această toamnă. Parlamentari revoltați și de oferta prezidențială făcută de Dragnea lui Tăriceanu: ”E în stare să ne vândă pe toți fără să clipească”.

Deși tensiunea din interiorul PSD a crescut serios în ultimele zile, opinia unanimă este că nu s-a atins încă aceea masă critică necesară debarcării/anihilării lui Dragnea. Asta și din cauză că mulți dintre pesediști privesc cu serioase rezerve către Gabriela Firea – stindardul revoltei. ”Toți știm ce-i poate pielea lui Dragnea, dar îl știm bine și pe Pandele (soțul doamnei – n.r.)”, vine și explicația.

Odată intrat Dragnea în vrie, Tăriceanu a pus ochii pe Justiție

De degringolada pesediștilor vrea să profite bunul camarad al lui Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu. Și asta cu ajutorul lui Tudorel Toader, un ministru decretat de CCR Dumnezeul Justiției.

Pe scurt, misiunea lui Toader este să pună oamenii ”de încredere” la șefia Justiției. În fruntea DNA și a Parchetului General în prima fază, iar în funcție de durata mandatului său ministerial și la ÎCCJ și CSM, dacă se poate. Manevră perfect posibilă în actuala stare de lucruri, dar care s-ar putea întoarce împotriva lui Tăriceanu dacă ambițiile lui Toader sunt într-adevăr așa de mari pe cât se spune.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *