Skip to content
Politică

Dragnea, săgeţi către UNPR după eşecul moţiunii simple contra lui Irimescu. Cioloş, părtaş la un prejudiciu uriaş

Liviu Dragnea aruncă săgeţi către UNPR după eşecul de marţi al moţiunii simple contra ministrului Agriculturii, Achim Irimescu.

În opinia preşedintelui PSD, prin menţinerea în funcţie a lui Irimescu, premierul Dacian Cioloş se face părtaş la un prejudiciu uriaş.

CITIŢI ŞI: UPDATE Va fi reluat votul pe moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii

„Votul se va relua. Deci, practic, se prelungeşte perioada în care domnul ministru mai stă în acel post, din păcate cu consecinţe grave asupra României, în ansamblu, şi asupra agriculturii, în mod particular”, a declarat Dragnea, la Parlament, adăugând că o eventuală revocare a lui Achim Irimescu „va fi decizia domnului prim-ministru Cioloş”.

În acelaşi context, Liviu Dragnea a vorbit despre prejudiciul produs prin păstrarea lui Achimi Irimescu în Guvern.

„Aproape sigur, nişte oameni sau nişte instituţii vor începe să se gândească la un eventual prejudiciu produs prin acţiunea sau inacţiunea domnului ministru”, a afirmat Dragnea.

El a dat ca exemplu „prejudiciul produs fermierilor, prin neacordarea de subvenţii”.

„În plan privat, mulţi fermieri au pierdut foarte mult. PIB-ul României va fi afectat de scăderea producţiei agricole”, a arătat liderul PSD, adăugând, pe lista riscurilor, absorbţia redusă a fondurilor europene destinate agriculturii.

„Dacă primul-ministru se încăpăţânează să-l menţină în funcţie pe domnul ministru al Agriculturii, înseamnă că susţine crearea acestui prejudiciu, care este destul de însemnat. Dacă moţiunea simplă va fi votată la următorul plen, este o decizie personală pe care şi-o va asuma şi va răspunde împreună cu ministrul Agriculturii”, a detaliat Dragnea.

Tot în privinţa votului parlamentar de marţi, Liviu Dragnea a criticat absenţa UNPR, dând de înţeles că, astfel, politicienii conduşi de către Valeriu Steriu ar face jocul liberalilor.

„Astăzi, de exemplu, am văzut că este un guvern PNL – să vedem dacă este şi UNPR. ALDE a fost. Astăzi, am avut doar 8 absenţe din grupul PSD, destul de motivate – oameni care sunt plecaţi din ţară. Data viitoare, când vom vota moţiunea simplă, o să ne asigurăm că vom avea cvorumul necesar pentru ca această moţiune să treacă. Nu vreau să riscăm să venim cu cererea de revocare într-o zi din plină campanie electorală, când majoritatea deputaţilor sunt implicaţi în activitatea din judeţe. Pentru două săptămâni (câte au rămas din campania electorală – n.r.), nu cred că merită să riscăm”, a punctat Dragnea.

Întrebat dacă a avut discuţii cu UNPR, Liviu Dragnea a răspuns afirmativ.

„Da, am avut discuţii. Avem zone în care lucrăm împreună, începând cu Bucureşti, unde colaborăm foarte strâns. În toate ieşirile mele publice, am spus despre această colaborare bună cu UNPR, cu preşedintele Steriu. A fost o greşeală de comunicare. Dacă ei vor să susţină acest guvern, atunci nu e bine. Dacă nu vor, atunci trebuie să remedieze această situaţie cât mai repede”, a mai zis Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *