Skip to content
Politică

Dragnea, șah la Tăriceanu. Virgil Popescu decriptează cea mai recentă mutare a lui Dăncilă EXCLUSIV

descoperamehedinti.ro

Vicepreședintele PNL Virgil Popescu a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a decriptat cea mai recentă mutare a premierului Viorica Dăncilă – este vorba despre trecerea Institutului Național de Statistică (INS) din subordinea Guvernului şi în coordonarea secretarului general al Guvernului în subordinea aceluiași Executiv, dar în coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului (SGG). Amintim că această trecere a fost operată joi, printr-o Hotărâre de Guvern.

Discuția a început de la o realitate anunțată tot joi de către INS: nivelul de 5% al inflației, cel mai ridicat din iunie 2013 până în prezent. Concret: Virgil Popescu a dat vina pentru această situație pe „guvernarea proastă, dezechilibrată” a PSD.

De vină este guvernarea proastă, dezechilibrată pe care a făcut-o Partidul Social Democrat, în care creșterea economică a fost bazată 100% pe consum. Chiar dacă a fost mare, ea nu este o creștere economică sănătoasă. În paralel, la același lucru a dus Legea salarizării bugetarilor a fost prost făcută, peticită prin câteva ordonanțe de urgență. Noi, cei din PNL, ne așteptam la o inflație mare, la o spirală inflaționistă. Faptul că la sfârșitul lunii martie a ajuns la 5% (la cel mai ridicat nivel al ultimilor 5 ani) este un mare semnal de alarmă, a susținut Popescu.

În acest punct, deputatul de Mehedinți a acuzat faptul că mutarea INS ar fi, de fapt, manifestarea tensiunilor dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, în condițiile în care ambii lideri ai coaliției vor să candideze în 2019 la președinția României.

„Replica Partidului Social Democrat (la datele INS – n.r.) a fost ca doamna Vasilica Dăncilă să-și subordoneze Institutul Național de Statistică, pentru ca acesta să nu mai poată da niciun comunicat fără viza dânsei. Deci, practic, să mascheze ceea ce se va întâmpla de acum încolo. Așa înțelege Partidul Social Democrat să combată inflația și problemele care au apărut în economie.

Institutul Național de Statistică era în subordinea Guvernului și pe vremea lui Sorin Grindeanu. Acum, el a fost mutat din coordonarea Secretariatului General al Guvernului – care este la ALDE (SGG este condus de către Andreea Lambru – n.r.) – în coordonarea prim-ministrului – care este la PSD -, în așa fel încât doamna Dăncilă să supervizeze absolut orice comunicat pe care îl dă INS.

Gândiți-vă că între Tăriceanu și Dragnea există o tensiune: care va candida la Președinție? Tăricenu iese cu sondaje și spune că este mai bine plasat. Poate că se va rupe căruța; și atunci domnul Dragnea și doamna Dăncilă doresc să aibă control total asupra tuturor instituțiilor, a încheiat vicepreședintele Comisiei de industrii din Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *