Skip to content
Alegeri Politică

Dragnea sau Iohannis? Pe cine ar vota Ponta în turul 2 al prezidențialelor

Inquam Photos

Fostul premier al României, actual lider al formațiunii politice Pro România, Victor Ponta, invitat în cadrul emisiunii ”Puterea Știrilor” a vorbit despre strategia partidului său la alegerile prezidențiale din acest an.

Concret: chestionat cu cine ar vota la alegerile prezidențiale de anul acesta. dacă în turul 2 s-ar afla Liviu Dragnea și Kluas Iohannis, Ponta a replicat:

”Pro România se luptă să nu ajungem la acest tur 2 pentru că eu și colegii mei nu vrem să îl votăm nici pe domnul Iohannis, căruia nu-i port vreo ranchiună personală, cred că a fost un președinte prea detașat, mult prea comod, mult prea slab pentru un adversar ca Dragnea. Multă lume mă întreabă ce a făcut rău Iohannis. Păi uite, a făcut rău că a numit-o pe Dăncilă, știind cine este Dăncilă ( că de fapt e Dragnea). După ce de două ori ai numit premier PSD (…) chiar aveai dreptul, nu să impui tu un alt premier, dar să spui ”Domnule, dați-mi un premier care stă pe picioarele lui, care într-adevăr reprezintă ceva”. Nu o marionetă a lui Dragnea. Eu nu înțeleg, ce de respingi miniștri, de ce pe unii îi primești, de ce unii sunt buni? Dincolo că na ”îl mai enervez pe Dragnea”.

Dragnea nu e un adversar bun, este un adversar slab. Eu cred că putem să sprijinim un adversar mai puternic. Dacă mă întrebați acum un an, v-aș fi spus fără ezitare că îl susțin pe Călin Popescu Tăriceanu. Acum, încă, cu cât stă mai mult prins de Dragnea, cu cât e mai mult șantajat, ați văzut cu dosarul de la Senat, cu cât tace mai mult din gură la niște măsuri complet anti-liberale… L-aș susține în continuare pe Tăriceanu dacă nu s-ar mai lăsa șantajat sau murdărit de Dragnea”, a declarat Victor Ponta la Puterea Știrilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *