Skip to content
Politică

Dragnea se AGITĂ, dar baronii NU vor SUSPENDAREA lui Iohannis! EXCLUSIV SURSE

MagnaNews

Cu toate că și-a dezvoltat obiceiul de a flutura într-o veselie scenariul suspendării președintelui Klaus Iohannis – și nu de ieri, de azi, ci de mai bine de un și jumătate, invocând tot soiul de motivații cel puțin controversate –, în prezent, Liviu Dragnea nu se lovește numai de refuzul șefului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, în ceea ce privește eventualitatea declanșării unei astfel de proceduri extreme care ar împinge țara într-o uriașă criză politică.

Potrivit surselor PSnews.ro, cei mai mulți lideri și baroni ai PSD – chiar și cei din imediata proximitate a lui Dragnea, cu excepția celor direct interesați – nici nu vor să audă de un astfel de scenariu, care, indiferent de optica în care ne-am raporta la el, ar duce la paroxism actualele tensiuni sociale, i-ar împovăra cu eforturi pe care le consideră inutile politic și, ireversibil, ar provoca noi și grave probleme de imagine partidului, care, așa cum o arată cele mai recente sondaje, se găsește într-o cădere liberă. În realitate, majoritatea liderilor PSD (cei care aduc voturile și pot scoate activiștii în stradă cu trenul sau autocarul, ca la ”mitingul” regizat de coaliție în Capitală), cât și oamenii de la baza partidului nu doresc suspendare și scandal politic permanent pentru simplul motiv că nu au aceleași probleme penale ca Liviu Dragnea, infractor dovedit și dublu condamnat.

O capcană?

Momentan marginalizată pe linie de partid, gruparea Bădălău-Firea nu susține o astfel de oportunitate. Sursele citate ne-au precizat că Gabriela Firea continuă să-și dorească cu ardoare postura de prezidențiabilă a PSD și, de pe pozițiile primarului, e conștientă că eventuala demarare a unei astfel de proceduri ar turna cu nemiluita gaz pe focul protestelor # Rezist din București, într-o perioadă electorală delicată în care edilul nu are nevoie de nici cea mai mică problemă sau de responsabilități suplimentare. În spatele ușilor închise, împotriva suspendării s-au pronunțat baronii Marian Oprișan și Dumitru Buzatu, care, la fel ca toți ceilalți contestatari ai unei astfel de perspective, sunt convinși că președintele Klaus Iohannis chiar își dorește să fie suspendat, iar PSD n-ar face altceva decât să se arunce cu capul înainte într-o capcană a Cotrocenilor.

Spaima cea mare a fidelilor

Chiar și unii dintre colaboratorii direcți ai lui Dragnea – vicepremierul Paul Stănescu se află printre aceștia – nu sunt întocmai încântați de obsesia teleormăneanului. În pofida aparențelor, cei mai mulți social-democrați sunt șocați de violențele din 10 August și sunt speriați din pricina criticilor dure lansate de la Bruxelles sau din alte părți ale lumii. De asemenea, chiar și liderii controlați total de Dragnea, care s-ar ralia fără probleme unei suspendări poruncite de șef –  secretarul general Marian Neacșu (condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare după ce și-a angajat nelegal fiica) este unul dintre aceștia – nu pot să nu ia în calcul un eșec de proporții ce ar putea fi culminat cu o condamnare definitivă la închisoare cu executare pentru Dragnea, în iarna-primăvara lui 2019, când teleormăneanul urmează să afle verdictul final în dosarul angajărilor fictive.  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *