Skip to content
Politică

Dragnea se aliniază luptei împotriva vaccinării obligatorii

libertatea.ro

Liderul PSD, Liviu Dragnea a intrat joi in randul celor care refuza vaccinarea obligatorie a copiilor, spunand ca are „mari rezerve” fata de legea promovata chiar de ministrul PSD al Sanatatii, Florian Bodog.

Astfel, în plina epidemie de rujeola, cu 23 de victime, printre care si bebelusi de cateva luni, Dragnea se alatura unor personaje extrem de controversate, precum fosta vedeta TV Olivia Steer si matematicianul Sergiu Moroianu, sotul liderului USR Clotilde Armand.

Cum se prezintă situația astăzi?

Romania e oficial in epidemie de rujeola. 4.881 de cazuri, 23 de decese, 97% din cei morti nu erau vaccinati. Cele mai afectate judete sunt Timis, Arad, Caras. Autoritatile au probleme majore sa asigure vaccinurile necesare, sistemul de achizitii si distributie fiind complet disfunctional. Pe langa problemele logistice mai exista si campania anti-vaccin dusa de personaje publice si pe diverse forumuri de discutii pe net, informează Hotnews.ro
Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a pus in dezbatere publica un proiect de lege a vaccinarii care prevede ca parintii nu-si pot inscrie la gradinita si scoala copiii nevaccinati si ca privarea de vaccin a copiilor e echivalenta cu infractiunea de rele tratamente. Proiectul legii vaccinarii e sprijinit de premierul Grindeanu (fost presedinte de CJ in Timis, judet extrem de afectat), dar si de multi lideri PSD.

Biserica Ortodoxa a transmis ca sprijina vaccinarea in scop terapeutic si are inca din 2008 un protocol cu Ministerul Sanatatii pentru sustinerea campaniei de conştientizare a importantei vaccinării.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca are „foarte mari” rezerve in ceea ce priveste obligativitatea vaccinarii copiilor, scrie Agerpres: „Eu am foarte mari rezerve pentru a obliga, pentru a fi o masura obligatorie. Va spun sincer, am foarte mari rezerve aici”, a raspuns Liviu Dragnea.

1 comentariu la “Dragnea se aliniază luptei împotriva vaccinării obligatorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *