Skip to content
Politică

Dragnea se bate pe trei fronturi pentru a scăpa de condamnare. Iulia Scântei (PNL): CCR este doar un actor într-o luptă politică

iuliascantei.ro

Iulia Scântei, senator PNL și jurist, a declarat pentru Psnews, după cea de-a treia amânare decisă de Curtea Constituțională în cazul completurilor specializate de la ÎCCJ, că CCR s-a derobat de atribuțiile sale și face un joc politic. În plus, crede senatoarea, amânarea pentru 20 mai, când Liviu Dragnea are un nou termen la Înalta Curte în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, ”nu este o coincidență”.

”În primul rând, CCR este sesizată nelegal și neconstituțional, într-un caz privind un pretins conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte în chestiunea completurilor de trei judecători specializate în cazuri de corupție.

Spun că sesizarea este nelegală și neconstituțională, pentru că nu mai devreme de acum 4 luni, în decembrie 2018, CCR a judecat un alt conflict. Atunci era vorba despre concediul doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, care și-a delegat atribuțiile funcționale de conducere operativă a Guvernului către un viceprim-ministru de atunci, Paul Stănescu. CCR a analizat, la sesizarea președintelui României, Klaus Iohannis, acel conflict juridic de natură constituțională și a stabilit că a fost o delegare doar de atribuții funcționale și administrative către viceprim-ministru, întrucât – și vă citesc din decizia Curții -, competențe precum ”sesizarea Curții Constituționale” nu pot fi delegate.

Ori, dacă acum 4 luni, CCR a spus că nu poate fi sesizată în privința unui conflict de natură constituțională nici măcar de un viceprim-ministru delegat prin decizia prim-ministrului, cu atât mai puțin putea Liviu Dragnea să facă o împuternicire către vicepreședintele Camerei Deputaților.

În aceste condiții, ceea ce face CCR de o lună de zile, refuzând să respingă sesizarea lui Florin Iordache ca inadmisibilă, este doar un joc politic. Curtea se derobează de atribuțiile sale constituționale și merge până acolo încât să nu-și respecte propria decizie de acum 4 luni”, a spus Iulia Scântei.

Al doilea motiv de respingere

Senatoarea liberală a precizat că CCR mai avea un motiv să respingă sesizarea lui Florin Iordache, pentru că, între timp, Curtea a fost sesizată cu o excepție de neconstituționalitate de către DNA, la ultimul termen al dosarului lui Liviu Dragnea de la ÎCCJ.

”Aceeași chestiune a completurilor specializate nu poate fi soluționată printr-o soluție pronunțată pe conflict și pe o soluție pronunțată pe excepție. Deci din start trebuia să respingă astăzi sesizarea, era soluția cea mai ușoară, dacă nu pe inadmisibilitatea titularului care a promovat-o, cel puțin pe această chestiune, că nu se poate pronunța și pe conflict, și pe excepție. CCR demonstrează că este un actor într-o luptă politică. Iar amânarea pentru 20 mai nu e o coincidență. Nu există coincidențe”, a mai spus Iulia Scântei.

Atacuri multiplicate

Scântei susține că Liviu Dragnea luptă pe mai multe fronturi simultan, pentru a fi sigur că scapă de condamnare.

”Senatul a votat deja abrogarea articolului care prevedea infracțiunea pentru care a fost condamnat. Dacă legea va intra în vigoare în această formă, cu sau fără pronunțarea CCR, Dragnea va avea o condamnare pe o infracțiune care nu mai există.

Atacurile au fost multiplicate, triplate, pentru a duce toate la aceeași finalitate, anularea condamnărilor lui Liviu Dragnea și acum așteaptă să vadă care din ele va ieși”, a completat Iulia Scântei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *