Skip to content
Politică

Dragnea: Se fac pregătiri intense pentru legea ce vizează achizitiile strategice

evz.ro

Liviu Dragnea, preşedintele Camerie Deputaţilor, a declarat, sâmbătă, la Timişoara că Guvernul vine cu o lege a achiziţiilor strategice, care va permite derularea mai rapidă a licitaţiilor, potrivit News.ro.

Se lucreaza acum intens la o Lege a achizitiilor strategice, care se va finaliza cu un proiect de lege, care va fi dezbatut in Parlament, care sa aiba in mod nominal si foarte clar in anexa investitiile ce vor fi cuprinse in aceasta procedura simplificata, in cel putin trei domenii mari: infrastructura, energie si aparare, cu niste proceduri inspirate din tarile dezvoltate care nu au aceste intarzieri uriase in istorie”, a declarat Dragnea.

Proiectul de lege ar putea fi  introdus în două, trei săptămâni în dezbatere publică. „Dupa parerea mea, cred ca in maxim doua – trei saptamani de zile, proiectul de lege va putea fi lansat in dezbatere publica, urmand ca in Parlament sa fie totusi o procedura rapida, pentru ca este nevoie pentru toata dezvoltarea Romaniei de aceasta lege”, a afirmat Liviu Dragnea.

Sorin Grindeanu, a fost și el preyent la conferința de presă și a precizat că: „au existat discutii, inclusiv cu Comisia Europeana in aceste saptamani, astfel incat tot ceea ce propunem acolo sa ajute la deblocare, dar si respectand anumite reguli ale Comisiei Europene”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *