Skip to content
Politică

Dragnea se joacă cu prefecții lui Cioloș EXCLUSIV SURSE

Anul electoral bate la ușă, iar cei care au frâiele în mâini au început deja jocurile politice. Deși Cioloș era văzut drept o speranță pentru depolitizarea instituțiilor statului, premierul se confruntă cu ambiția lui Liviu Dragnea, care încearcă să-și impună proprii oameni în teritoriu, majoritatea prefecților  fiind numiți în funcții de fostul șef al Guvernului și coleg de partid, Victor Ponta.

Un exemplu îl reprezinta județul Teleorman, al cărui prefect, Carmen Daniela Dan, ar fi în cărți pentru cursa la Consiliul Județean de anul viitor.

Potrivit surselor noastre, Liviu Dragnea ar vrea s-o arunce în jocul politic şi să îi lanseze candidatura după data de 15 ianuarie, pregătindu-i între timp înlocuirea din funcția de prefect. În tot acest timp, liderul social-democrat vrea să se asigure că în postul de prefect lăsat liber de Carmen Daniela Dan va veni tot un om din PSD.

În acest fel, Dragnea si PSD-ul lui vor obține atât un om ce a deținut pâna acum pârghii de forță ca și candidat la Consiliul Județean, dar și numirea unui om apropiat de partid pe postul de prefect rămas liber. Dacă această strategie a lui Dragnea va reuși, se va dovedi din nou că primul hop de depolitizare a administrației publice locale, și anume schimbarea prefecților, va fi extrem de greu de trecut de către guvernul Cioloș.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *