Skip to content
Opinii & Analize

Dragnea și Ponta au sigur măcar un schelet îngropat împreună!

În seara de 16 noiembrie 2014, cariera politică a personajului Victor Ponta s-a încheiat brusc. Tragic, simplu și ireversibil. Au priceput asta adversarii săi politici, dar și mai abitir colegii de la PSD, adică întreg alaiul care, până în duminica prezidențialelor, nu mai prididea să-l ridice în slăvi. Până și amicul Sebi a înțeles că purceaua e moartă-n coteț, așa că și-a luat perdantul și l-a dus în vacanță la arabi.  

De la momentul cu pricina și până astăzi nu s-a mai schimbat nimic în destinul celui poreclit “cârlanul”, de către Ion Iliescu. Exact ca în argoul microbiștilor, s-a născut talent și a murit speranță. Obstinația cu care fostul premier zgârie astăzi ușile studiourilor de televiziune,  în speranța că cineva îl va mai lua în serios, sau că va mai mișca cumva acele sondajelor de opinie, întărește și mai tare imaginea eșecului.  Și totuși, în vreme ce colegii, prietenii sau cunoștințele se dezic acum de el, așa cum o făceau boierii din Evul Mediu atunci când domnitorul cădea în dizgrația Înaltei Porți, există un personaj care trăiește cu Ponta-n suflet! Liderul de la Teleorman, “Flaușatul” cum l-au poreclit gurile rele, este singurul politician mioritic ce pare să mai creadă în Victor Ponta.

De unde atâta dragoste, cuibărită în sufletul de mici dimensiuni al unui politician hârșâit de zeci de lupte de clasă purtate în ultimii ani?! Același lider PSD-ist l-a executat scurt zilele trecute pe Mihai Chirica, primarul Iașului, doar pentru că a îndrăznit să miște în front. Ca să nu mai vorbim de toți greii din partidul roșu, care își sug burțile militărește și iau poziție de drepți, ori de câte ori Dragnea îi scoate la raport. Iar “bufonul regelui” zburdă liber prin ogradă, aruncă cu pietre, scoate limba, îi pune ștrengărește coarne șefului când nu e atent și scapă fără măcar o chelfăneală părintească. Dacă ar fi să îl credem pe Dragnea, circul lui Ponta ar avea efect curativ. Dar de ce altă pastilă, cu aceeași substanță activă, dar administrată de orice alt pesedist, îi provoacă teleormăneanului fix efectul advers? Si cum de taman Victor Ponta a găsit leac de beteșugul șefului PSD, încât l-a făcut pe ultimul să declare că orice ieșire a lui îi dă sănătate?

Un episod petrecut în spatele ușilor închise, din bucătăria PSD-ului, poate explica multe. Anul trecut, în septembrie, suflarea social-democraților s-a reunit într-un resort din Murighiol, pentru a definitiva listele de la parlamentare. Era exact perioada în care Victor Ponta le zâmbea larg românilor de pe afișele PRU, formațiune politică ce căpușa serios moștenirea electorală a PSD-iștilor. Iritați nevoie mare de tupeul “cârlanului” ce urma să ocupe un loc pe listele lor, mai mulți PSD-iști s-au dus glonț la șeful cel mare, ca să ceară excluderea trădătorului. Motive, slavă Domnului, aveau destule, inclusiv problemele penale ale lui Ponta, care picau fix de-a-ndoaselea cu cele scrise în proaspătul lor Cod de Etică. Legenda spune că revoluționarii cu pricina nu numai că nu au făcut nimic cu demersul lor, dar au ieșit și tăvăliți groaznic de șeful lor, pentru că au avut obrăznicia să se ia de Ponta.

Înverșunarea cu care Dragnea îl apără pe Ponta, exact cum ursoaica își protejează puiul, șochează pe zi ce trece. E de neînțeles pentru tot poporul PSD-ist, care din teama pe care încă o are față de șeful de la Teleorman, evită să-i pună ultimului întrebarea De ce? Însă tot mai mulți găsesc o singură explicație: trecutul recent al celor doi. Sau cum ar zice unii, cei doi singur au ceva schelete îngropate la comun. Or, să răscolești în vremuri ca astea într-o groapă comună, când Ordonanța 13 a sucombat, generalul Coldea sângerează grav,  iar Codruța e întărâtată peste măsură aduce a sinucidere curată. Personal, pentru că Dragnea mi-e câteodată și simpatic, refuz să plec urechea la zvonurile cu scheletele. Ma gândesc uneori că poate omul chiar are un suflet mare si de-asta îi iartă atât de multe lui Ponta.  Si cum sufletul său mare mi-a rămas în minte, îi fac lui Liviu Dragnea o dedicație muzicală sută la sută românească, în linkul de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *