Skip to content
Politică

Dragnea și statul paralel de la Dâmboviția: CINE l-a înregistrat pe Țuțuianu! Culisele unor răfuieli securistice EXCLUSIV

Inquam Photos/ George Călin
" "

Baronul de Dâmbovița – l-am numit pe senatorul Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării și încă vicepreședinte al partidului celor trei trandafiri – a confirmat public, vineri, toate dezvăluirile PSnews.ro referitoare la scandalul înregistrărilor de la PSD Dâmbovița.

Amintim că – încă din momentul ”transpirării” în mass-media a primei înregistrări care-l are drept protagonist pe Țuțuianu –, PSnews.ro a anunțat că vor urma și altele, potrivit unui ”calendar” stabilit la Kiseleff, înregistrările fiind realizate chiar de apropiații Rovanei Plumb din PSD Dâmbovița și aruncate în presa de partid, cu ”binecuvântarea” directă a lui Liviu Dragnea, pentru a-i instiga pe liderii vizați și pentru a ”justifica” o excludere a baronului. Totul fiindcă Țuțuianu s-a erijat în vârf de lance al contenstatarilor care i-au solicitat demisia lui Dragnea.

Despre securiștii și interceptările la comandă din PSD

Iată ce a susținut Adrian Țuțuianu, vineri, cu prilejul unei declarații acordate presei centrale, chiar după apariția unei noi înregistrări în care baronul povestește că l-a înjurat pe Codrin Ștefănescu ”de am spart geamurile de la Kiseleff”:

”Fragmentele apărute au fost intenționat scoase din context, fiind evidențiate doar acele pasaje menite să genereze conflicte cu lideri ai partidului și, mai nou, cu trustul Antena 3.

 Acțiunea de înregistrare a fost un act premeditat, orchestrat de persoane cu trecut securistic din cadrul organizației județene, sub directa coordonare a unor membri din structura centrală a partidului. Înregistrările au fost livrate televiziunii de către oameni din partid.

 S-a spus despre mine că aș avea legături cu serviciile de informații. Eu consider că mi-am făcut doar datoria, inclusiv la conducerea Comisiei pentru controlul activității SRI. Dar, după modelul ‹hoțul strigă hoții›, adevărații securiști folosesc astfel de metode, nu doar pentru a mă denigra sau a mă pune într-o lumină nefavorabilă, ci și pentru a-i radicaliza pe colegi împotriva mea și pentru a determina, în final, o eventuală sancțiune.

 Ar fi fost de așteptat ca liderii centrali ai partidului să condamne imediat aceste practici securistice și nu să le folosească pentru răfuieli personale, girându-le”.

La cine se referă Țuțuianu

În această ordine de idei, se impun cel puțin două întrebări: la cine se referă Adrian Țuțuianu atunci când acuză că înregistrările au fost premeditate și orhestrate de ”persoane cu trecut securist din cadul organizației de județene”? Și, totodată, cine sunt acei lideri din structura centrală a PSD care au dat ”verde” operaținii? Potrivit surselor PSnews.ro, în cazul primei întrebări, cel la care se referă baronul este Alexandru Oprea, fost președinte al CJ Dâmbovița (ras din funcție de Țuțuianu, în ianuarie) și fost… șef al SRI Dâmbovița. În cazul celei de-a doua întrebări, pe lângă faptul că-l acuză pe Dragnea de implicarea directă în declanșarea acestui scandal, Adrian Țuțuianu face trimitere la Rovana Plumb, marea sa inamică, deși preferă să nu-i rostească numele. În spatele ușilor închise, baronul susține că a fost înregistrat cu tehnică specială.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *