Skip to content
Politică

Dragnea și Tăriceanu despre greșelile lui Valentin Popa: „Importantă e susținerea rectorilor”/”Nu este profesor de limba română”

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost solicitat, duminică, să comenteze pe marginea greşelilor gramaticale ale ministrului propus pentru Educaţie, Valentin Popa, precizând că, pentru el, este foarte importantă susţinerea rectorilor.

„Eu am văzut tot în presă o susţinere din partea a 45 de rectori din România, 45 din 48. Pentru mine asta este foarte important”, a comentat Dragnea pe marginea greşelilor gramaticale ale lui Popa, potrivit dcnews.ro.

„Am văzut această declaraţie de susţinere şi chiar câteve intervenţii ale unor oameni care lucrează la vârful educaţiei româneşti şi care au încredere în această propunere şi atunci de ce să nu ţinem cont şi de părerea altora?”, a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă apreciază că Valentin Popa va fi un exemplu pentru elevi şi pentru cadrele didactice, Dragnea a răspuns: „Eu sper să fie un exemplu bun prin ceea ce va face ca ministru al Educaţiei”.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut, duminică, după şedinţa grupurilor parlamentare PSD-ALDE, că nu greşelile de exprimare ale lui Valentin Popa, propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, trebuie puse în prim plan, ci lunga experienţă şi faptul că este susţinut de rectori.

La insistenţele jurnaliştilor despre greşelile elementare făcute în discursuri publice de Valentin Popa, Tăriceanu a spus: ”Am impresia că nu este profesor de limba română. Cred că are nişte lacune”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *