Skip to content
Politică

Dragnea şi Tăriceanu şi-au îngheţat relaţiile? „Oricum, e frig afară”

Foştii colegi de coaliţie Liviu Dragnea (preşedintele PSD) şi Călin Popescu-Tăriceanu (co-preşedintele ALDE) şi-au îngheţat relaţiile?

Miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Dragnea a rămas ferm pe poziţie privind recentul schimb de replici dintre el şi Tăriceanu din plenul reunit al Parlamentului, pe tema bugetului de stat aferent anului 2016.

„Şi eu, ca preşedinte al PSD, şi colegii mei, am fost foarte deranjaţi de atitudinea profund incorectă a domnului Tăriceanu de azi din Parlament. Noi am avut tot timpul o atitudine responsabilă, pentru că noi avem ca obiectiv o viaţă mai bună pentru milioane de români – şi astea nu sunt lozinci. Am spus-o clar, încă de la numirea Guvernului”, a afirmat Dragnea, referindu-se la fosta coaliţie PSD-UNPR-ALDE.

El a dezvăluit că a avut mai multe discuţii cu Tăriceanu.

„L-am rugat ca, indiferent ce plan electoral, ce strategie de imagine are, să nu mai atace, direct sau indirect, PSD-ul. Eu vreau să avem o politică responsabilă pentru oameni. Orice declaraţii care par spectaculoase aduc câştiguri de imagine efemere. Pe noi ne interesează să construim ceva durabil şi sănătos. Este un buget care seamănă foarte mult cu bugetul pe care noi l-am fi introdus în Parlament dacă Guvernul nu şi-ar fi depus mandatul”, a continuat deputatul PSD.

Întrebat dacă va mai exista o cooperare între ALDE şi PSD, Liviu Dragnea a răspuns: „Va mai exista dacă colegii noştri de la ALDE vor reveni la atitudinea dinainte de demisia guvernului Victor Ponta: când aveam discuţii deschise, când nu făceam jocuri de imagine, ci ne întâlneam să construim. O colaborare în care ne atacăm la TV eu nu mi-o doresc. Dacă ei vor dori să fie parteneri cu noi, cu dragă inimă, dar cu o atitudine serioasă”.

Chestionat dacă, în prezent, sunt îngheţate relaţiile dintre PSD şi ALDE, Dragnea a replicat: „Nu ştiu dacă sunt îngheţate, dar, oricum, e frig afară. (…) Colaborarea cu UNPR este bună. Într-adevăr, în relaţia cu ALDE, au început să apară primii fulgi de nea. Să sperăm că nu pornim de la fulgi de nea şi ajungem la viscol”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *