Skip to content
Politică

Dragnea, singurul candidat pentru șefia PSD. De ce au rămas Savu și Nicolae în afara jocului

Dragnea, singurul candidat pentru șefia PSD. De ce au rămas Savu și Nicolae în afara jocului

Comitetul Executiv Național al PSD a validat o singură candidatură pentru președinția formațiunii, a actualului lider interimar Liviu Dragnea, celelalte două, ale lui Șerban Nicolae și Daniel Savu, nu au fost validate pentru că nu au întrunit condițiile din regulamentul de organizare a alegerilor interne. De asemenea, dosarele lui Savu și Nicolae au fost incomplete. Astfel, Dragnea a ramas singur pentru sefia partidului deși si-ar fi dorit sa aiba macar un contracandidat, insa va candida „cu emotii”, potrivit declarațiilor acestuia.

După ce CExN al PSD  de miercuri s-a încheiat, presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a făcut o succintă declarație de presă unde a punctat cele mai importante chestiuni discutate. Referitor la faptul că a rămas singurul candidat:

„Mi-as fi dorit sa fie o competitie. Imi pare rau si de faptul ca s-a facut foarte multa vorbire si de acest subiect.”

Daca se gandeste sa anunte un tandem in vederea scrutinului PSD de la 11 octombrie, Dragnea a precizat: „Nu, dupa acest scrutin intern o sa-mi iau dreptul de a face cateva propuneri, cateva principii…ca si sugestii care sa fie luate in vedere la Congres. Sunt niste principii la care tin foarte mult si care trebui e sa fie respectate cand se va vota la Congres. (…) Domnul Savu a fost foarte simpatic (…) nici nu a spus ca acest demers a fost de o dorinta de a creste in notorietate.”

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale a menționat și existența unui sondaj al PSD care va fi finalizat la finele acestei saptămâni iar apoi trimis organizatiilor de județ pentru a ajunge la români: „Vor fi niste chestionare pe care le vor primi membrii de partid si vor merge cu ele la cetateni. Vrem sa consultam milioane de romani pentru a ne ajuta in actiunea noastra politica. El se va redacta sper pana la sfarsitul saptamanii (…) si timp de 2 saptamani membrii de partid vor discuta cu cetatenii. (…) Conditia ca sa fii ales presedinte trebuie sa ai jumatate plus unu din voturile exprimate.”

Referitor la conducerea PSD, Dragnea a venit cu mai multe propuneri: „Imi doresc in primul rand structuri suple si foarte functionale. Biroul Permanent Nationat nu atat de stufos un CExN putin mai suplu si atributii schimbate ale Comitetului National (…) ca sa existe o logica a functionarii departamentelor. De asemenea atributii in cea ce priveste Biroul Politic National, Comitet Executiv, ale vicepresedintilor (…) sunt cateva chestiuni care nu au fost adoptate in statutul prezent. De asemenea, includerea in statut a unor criterii de integritate, dar sa dam si posibilitatea organizatorilor de a-si spune un punct de vedere in privinta asta. Un cod al onoarei, niste principii, impreuna cu cele de integritate asa incat sa putem rezolva anumite solicitari din societate. Poate vom fi primul partid care reuseste sa raspunda acestor intrebari.”, a conchis președintele interimar al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *