Skip to content
Politică

Dragnea-TelDrum se transformă în dosar DIICOT. Un deputat a depus o plângere penală

oradestiri.ro

TelDrum se poate transforma în dosar penal pe numele lui Liviu Dragnea, daca anchetatorii vor da curs sesizării depuse de un parlamentar al Opoziției.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a mers luni, 10 iulie, la sediul DIICOT pentru a depune o plângere penală împotriva lui Dragnea și a afacerilor derulate prin intermediul TelDrum.

„Am depus, așa cum am promis, o sesizare oficială în calitate de deputat pentru ca DIICOT să cerceteze afacerile necurate ale lui Dragnea. România este sub cod roșu de incompetență și corupție sub guvernarea PSDragnea”, a explicat deputatul într-o postare de pe contul său de Facebook.

Parlamentarul a explicat că, deși DNA a anunțat că are deschis in rem un dosar care vizează anumite operațiuni de spălare de bani derulate în Brazilia – chestiune care este pusă tot în seama lui Liviu Dragnea și ai unor interpuși din cercul său de prieteni – scandalul în care s-a scufundat Direcția Națională Anticorupție îl face să caute sproijin în demersul său la DIICOT.

„Mi se pare extrem de grav că din comunicatul DNA am aflat abia acum că această instituţie cercetează legăturile pe care le are Liviu Dragnea cu Tel Drum.

Este extrem de important să avem încredere în instituţiile statului şi ceea ce se întâmplă acum la DNA zdruncină încrederea multor cetăţeni. Cred că DIICOT este în măsură să cerceteze eventualele legături ale lui Liviu Dragnea cu grupul infracţional organizat descris de către Rise Project”, a explicat deputatul Ungureanu într-un filmuleț atașat postării sale.

Site-ul Rise Project a publicat mai multe anchete jurnalistice care îl vizează pe Liviu Dragnea și afacerile derulate de acestea, printre teme aflandu-se și cele deja cercetate în dosarul DNA in rem, dar și într-un raport din 2011, presupus a aparține DGIPI, în care TELDrum, firma de casă a lui Liviu Dragnea este acuzată de deturnare de fonduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *