Skip to content
Politică

Dragnea, despre legea care nu mai permite blocarea conturilor partidelor. Ce se întâmplă cu datoriile PSD

Președintele Partidului Social Democrat (PSD) Liviu Dragnea a reacționat cu privire la legea care nu mai permite blocarea conturilor bancare pentru campania electorală.

În acest context, șeful PSD a declarat, miercuri, că acest proiect de lege este un demers firesc.

”Este un demers firesc, există riscul real ca o companie care poate să fie apropiată de un partid și care are o datorie, chiar simbolică, de recuperat să blocheze conturile respectivului partid și partidul să nu intre în alegeri. Eu nu cred că e firesc să se întâmple lucrul acesta. Relațiile comerciale își urmează cursul pentru că sunt procese în instanță. Campania electorală oricum este finanțată din conturi distincte, legea finanțării partidelor este foarte clară și foarte bună și nu cred că trebuie să existe un alt element care să pună sub semnul întrebării alegerile locale sau parlamentare”, a declarat Dragnea.

În ceea ce privește situația datoriilor PSD, liderul social-democraților a precizat că aceasta este tranșată în instanță.

”Situația datoriilor la PSD e în instanță, din fericire am mai câștigat procese. Din păcate, sunt companii care au încheit înțelegeri cu PSD în anii trecuți, care figurează creditori la partid, dar au venit cu solicitări de penalități de 22 de ori mai mult. Îi depășesc și pe cămătari. Ne judecăm, în mare parte câștigăm. O parte din ele sunt eșalonate și cotizațiile au început să vină în mod regulat la partid, este mult mai multă rigoare și foarte multă transparență”, a mai spus Liviu Dragnea, potrivit b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *