Skip to content
Politică

Dragnea – una caldă, una rece pentru pensii. A lăsat-o mai moale cu split TVA

bn24.ro
" "

Președintele PSD, Liviu Dragnea, vine deopotrivă cu o veste bună și una proastă în ceea ce privește pensiile. Vedeți mai jos cum șeful Camerei Deputaților a lăsat-o mai moale cu split TVA.

Al treilea om în stat a declarat miercuri, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că punctul de pensie va creşte cu 10% de anul viitor, aşa cum este prevăzut în programul de guvernare, însă prevederile Legii pensiilor nu vor fi incluse în bugetul de stat pe 2018. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că Legea pensiilor va fi amânată pentru anul viitor, precizând că această decizie s-a luat „cu grijă”. În plus, preşedintele Senatului a declarat, miercuri, că plata defalcată a TVA se va aplica de la 1 ianuarie pentru rău-platnici şi pentru societăţile aflate în insolvenţă, pentru ceilalţi agenţi economici TVA split fiind opţional, transmite Mediafax.

" "
" "

„Despre o nouă lege a pensiilor care este aproape finalizată, practic, ca proiect, v-am spus mereu şi vă spun în continuare: niciodată nu a fost vorba ca ea să fie prinsă ca prevedere bugetară în bugetul pe anul 2018, pentru că ar fi însemnat că fim nerealişti”, a spus Dragnea.

El a explicat că recalcularea pensiilor în urma adoptării Legii pensiilor necesită o perioadă îndelungată, fiind vorba de un număr mare de dosare care trebuie reanalizate pentru a repara inechităţile din sistemul de pensii.

„Decizia politică luată acum ceva timp a fost să finalizăm aceste legi care sunt necesare acum, şi anume Legea bugetului de stat, split TVA şi celalalte care ţin de Legea salarizării, urmând ca imediat după ce ele vor fi depuse în Parlament să reîncepem discuţiile cu Ministerul Muncii, sub coordonarea primului ministru, despre Legea pensiilor urmând să luăm nişte decizii importante pe când şi pe ce perioadă vor fi alocate resursele financiare pentru a se repara aceste nedreptăţi”, a susţinut liderul social-democrat.

El a subliniat că aceste nedreptăţi sunt legate de diferenţele între pensiile pentru oamenii care au avut aceleaşi condiţii de muncă şi aceeaşi perioadă de muncă. „Asta înseamnă bani şi trebuie să luăm o decizie realistă să nu vindem iluzii”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă a fost PSD nerealist în campanie atunci când a propus termenul de 1 octombrie pentru finalizarea Legii pensiilor şi depunerea sa în Parlament, Dragnea a răspuns: „Nu este vorba despre nereliasm, este vorba, dimpotrivă, de o abordare pragmatică”.

„La vremea la care noi am discutat despre acest lucru, o spunem cu sinceritate, niciunul dintre noi nu ştia, nu avea dimensiunea grozăviei din interiorul sistemului de pensii din România”, a explicat Liviu Dragnea.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *