Skip to content
Politică

Dragnea vrea să-l debarce pe Țuțuianu de la șefia PSD Dâmbovița! CINE îi vânează funcția EXCLUSIV

stiridb.ro

UPDATE 24 ianuarie 2018

CITIȚI ȘI: Se anunță o mutare grea la vârful fiefului lui Țuțuianu EXCLUSIV SURSE

—————-

Cu toate că e suspectată de complicitate la abuz în serviciu în dosarul ”Belina”, Rovana Plumb vizează atât o reactivare în Guvern, în poziția de vicepremier fără portofoliu, cât și o promovare (via Liviu Dragnea) la șefia PSD Dâmbovița, organizație condusă în prezent de baronul Adrian Țuțuianu, unul dintre cei mai vocali participanți la rebeliunea ex-premierului Mihai Tudose.

Potrivit surselor PSnews.ro, Dragnea și Plumb (deputată de Dâmbovița) caută soluții pentru   debarcarea lui Țuțuianu. Un episod fierbinte al acestui conflict intern se va derula pe 26 ianuarie, în cadrul Consiliului Executiv al filialei, când Țuțuianu intenționează să-i retragă sprijinul politic președintelui CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea, care se bucură de susținerea lui Dragnea. Reamintim că Oprea este fost șef al SRI Dâmbovița.

Mize subterane

Printr-o eventuală propulsare a Rovanei Plumb pe postul lui Marcel Ciolacu, de vicepremier fără portofoliu, coroborată cu o viitoare susținere a lui Alexandru Oprea la șefia CJ, Liviu Dragnea ar transmite mesaje sugestive în PSD Dâmbovița, șubrezind considerabil poziția lui Adrian Țuțuianu. Filiala este în fierbere de câteva săptămâni, în condițiile în care Plumb s-a numărat printre cei mai activi contestatari ai lui Mihai Tudose, în timp ce Țuțuianu s-a plasat în tabăra fostului premier, solicitând restructurare și ”conducere colectivă” în PSD. De altfel, neînțelegerile dintre cei doi sunt mai vechi, dar Rovana Plumb (etichetată drept ”pontistă”) a intrat în ”grațiile” lui Dragnea abia după debarcarea lui Țuțuianu de la Ministerul Apărării, în septembrie 2017, când șeful PSD și-a dat seama că nemulțumirile baronului de Dâmbovița riscau să degenereze în frondă. Ceea ce s-a și întâmplat.

Izolare în vederea debarcării

Potrivit acelorași surse, Dragnea s-a asigurat că îl izolează pe Țuțuianu de ceilalți baroni refractari, oferind portofolii și agenții guvernamentale foștilor parteneri de rebeliune. Bunăoară, preferatul executivului Niculae Bădălău – l-am numit pe Răzvan Cuc – este în cărți pentru Transporturi, portofoliu pe care l-a ocupat și în cadrul Cabinetului Grindeanu. În schimb, Dragnea a dinamitat toate podurile care îl mai puteau apropia de Țuțuianu, fiind deranjat la culme de atacurile publice repetate lansate de acesta. Deși contestat cu vehemență de gruparea Plumb, Țuțuianu deține încă o susținere consistentă în PSD Dâmbovița, dar situația se poate schimba de la o zi la alta, dacă Liviu Dragnea se va opune în mod activ retragerii sprijinului politic președintelui CJ, Alexandru Oprea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *