Skip to content
Politică

Dragnea vrea să schimbe PSD. Propunere pentru sute de mii de oameni

epochtimes-romania.com

Președintele PSD, Liviu Dragnea, vrea să schimbe Partidul Social Democrat. Citiți, în cele ce urmează, o propunere a politicianului care vizează sute de mii de oameni.

Într-un comunicat trimis, marți, PSnews.ro, Dragnea a anunțat că pe listele partidului la alegerile parlamentare se vor regăsi şi persoane cu dizabilităţi.

PSD precizează că în România există peste 700.000 de persoane cu dizabilităţi şi niciun parlamentar care să-i reprezinte pe aceşti oameni.

„Partidul Social Democrat va corecta această nedreptate şi va rezolva o mare problemă de reprezentativitate a democraţiei din România”, se mai arată în comunicat.

La rândul lui, Liviu Dragnea a declarat: „PSD va avea asemenea oameni pe liste pentru a da șansă tuturor românilor care au drept de vot și care au dreptul să fie aleși, să poată să-și ducă la capăt un mandat de parlamentar, dacă au un tip de handicap”.

Aceasta este doar o parte dintr-un demers mai amplu, început în iunie anul acesta, prin accesibilizarea Palatului Parlamentului. Au fost construite rampe pentru persoanele cu dizabilităţi, au fost achiziţionate platforme autoridicătoare, a fost accesibilizată sala de plen şi a fost angajat un interpret mimico-gestual. Sunt în procedură de achiziţie două console de vot şi două tastaturi cu sistem Braille, precum şi două laptopuri cu soft dedicate persoanelor cu dizabilităţi de auz şi vedere, menționează oamenii lui Dragnea.

„Am luat o decizie internă în PSD, apoi timp de trei luni preşedintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a făcut demersurile necesare pentru a accesibiliza clădirea Parlamentului. Acum e rândul nostru, ca partid, să sprijinim comunitatea persoanelor cu dizabilităţi să fie reprezentată, şi o vom face la alegerile parlamentare din decembrie. Desigur, asta nu este totul. Avem nevoie de politici publice care să ajute toţi aceşti oameni, Ministerul Muncii trebuie să vegheze ca legea 448/2006 să fie respectată pretutindeni în ţară. Însă, consider că Parlamentul trebuie să joace un rol mai activ în reprezentarea acestor oameni şi nu o putea face atât timp cât el însuşi nu era accesibil nici din punct de vedere tehnic, nici politic”, a conchis Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *