Skip to content
Politică

Dragnea vrea un TROC cu baronul Paul Stănescu! Oferta șefului PSD EXCLUSIV SURSE

cap limpede

În condițiile disensiunilor din ce în ce mai ample de la vârful coaliției de guvernare, Liviu Dragnea încearcă, zilele acestea, să ”adoarmă” gruparea Adrian Țuțuianu-Gabriela Firea-Paul Stănescu, cu scopul de a sonda posibilitatea alcătuirii unei noi majorități parlamentare fără ALDE, majoritate care să treacă remanierile dorite de șeful PSD prin Parlament.

Aceasta în condițiile în care baronii rivali pot coordona, doar la o primă strigare, voturile a 20-25 de parlamentari, voturi esențiale (mai cu seamă la Camera Deputaților) în actualul context politic. Potrivit surselor PSnews.ro, o rupere a coaliției este luată în calcul atât de Dragnea cât și de Tăriceanu, sub forma unor scenarii alternative, după ce numeroasele runde de negocieri privind soarta ministrului Justiției, Tudorel Toader, au eșuat lamentabil, turnând cu nemiluita gaz pe un foc deja existent. Să nu uităm că Dragnea refuză în mod categoric menținerea lui Toader, deoarece aceste refuză să adopte OUG pe amnistie și grațiere.

Cum îl momește pe baronul de Olt

Potrivit acelorași surse, Liviu Dragnea caută soluții să-l rupă definitiv pe Paul Stănescu de facțiunea contestatarilor, întrucât e conștient că un armistițiu de durată cu Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu ar fi de-a dreptul imposibil – s-au spus vorbe mult prea grele și s-au lansat acuzații reciproce de o gravitate extremă. În schimb, ”podurile” spre Stănescu nu au fost năruite total, Dragnea arătându-se dispus, zilele acestea, să-i mențină în structurile guvernului pe numeroșii secretari de stat pe care baronul de Olt i-a impus în cadrul mai multor ministere, în iarnă, după ce și-a pus umărul la debarcarea ex-premierului Mihai Tudose. De asemenea, Dragnea e dispus să-l mențină pe Stănescu în funcția de vicepreședinte al PSD, poziție pe care acesta o deține încă din 2013. Firește, funcția ar fi pur decorativă – și Țuțuianu și-a păstrat poziția de vicepreședinte, în urma ultimelor două fronde, dar a fost marginalizat constant pe line de partid.

Olguța și Bădălău își împart funcțiile lui Stănescu

Pe de altă parte, încă vicepremierul Paul Stănescu are relații solide cu majoritatea baronilor PSD, mulți dintre aceștia făcând lobby pe lângă Dragnea pentru o așa-zisă ”împăcare”. Interesant este că șeful PSD vrea să-i ofere Olguței Vasilescu portofoliul Dezvoltării Regionale – pentru neinițiați, precizăm că Vasilescu este o veche prietenă a lui Stănescu. Potrivit acelorași surse, baronul de Giurgiu – l-am numit pe Niculae Bădălău, care și-a trădat spectaculos colegii de ”revoluție” – urmează să fie uns vicepremier, în locul aceluiași Stănescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *