Skip to content
Video

Dragnea vs Iohannis. Pe cine ar vota Ponta în turul 2 al prezidențialelor EXCLUSIV

nasultv

Ultima ediție a interviurilor video PSnews.ro l-a avut ca invitat pe fostul premier Victor Ponta, membru fondator al partidului Pro România.

În acest context, ex-premierul Victor Ponta a răspuns acuzațiilor potrivit cărora acesta a început o campanie de racolare a PSD-iștilor, din dorința de a destabiliza partidul condus de Liviu Dragnea. Mai exact, membrul fondator al partidului Pro România a subliniat că prin ”Pro România”, ”am vrut să fac o echipă mai mică, dar capabilă de ceea ce ditamai PSD-ul nu este în stare”.

Eu nu vreau să vină tot PSD-ul la Pro România. Eu am vrut să fac o echipă mai mică, dar capabilă de ceea ce ditamai PSD-ul nu este în stare: noi am pus 15 oameni pe 15 domenii și toți cei 15 se pricep, au fost miniștri, au fost secretari de stat, sunt buni în domeniu, venim cu proiecte, explicăm de ce nu e bun Fondul, de ce votăm ceva. Astăzi (n.r -ieri) am votat lucruri pentru, altele împotrivă. Nici PNL-ul nu este în stare să vină. Vedeți, domnul Orban strigă peste tot că o dă jos pe doamna Dăncilă și ce, să vină Orban? Care este echipa lui Orban? Care este programul de guvernare? Cred că prin Pro România putem să facem ceea ce nu există în acest moment în partidele mari: competență, profesionalism și nu disciplină de partid. Mă uitam azi (n.r -ieri la deputații PSD, stătau cu capul în jos și apăsau pe buton pentru că îi controla omul lui Dragnea să vadă dacă votează sau nu, dar nu a fost în stare niciun să explice de ce crede el că e bun Fondul Suveran.

A ieșit cineva și a început să spună ”Pentru că…știți, în programul de guvernare…” povestea aceea de doi bani cu programul de guvernare. Păi unde scria în programul de guvernare că o să luați companiile și o să le puneți într-un fond care să le vândă. Dacă spuneați chestia aceasta nu vă mai vota nimeni. Unde scria în programul de guvernare că o să treceți contribuțiile de la angajator la angajat? Că nu vă mai vota nimeni. Unde scria în programul de guvernare că luați banii de la Pilonul II de pensii? Nu ați scris, deci toate au fost o minciună. M-ați pus și pe mine să susțin programul și pe alții, după care începând din a doua zi le-ați schimbat. Unde ați scris în programul de guvernare că o să fie doamna Dăncilă premier și Darius Vâlcov șeful Guvernului? Că dacă spuneați, eu cred că nu vă mai votau oamenii”, a susținut Victor Ponta.

”Suntem într-o bătălie cu Dragnea la Camera Deputaților!”

Noi suntem într-o bătălie cu Dragnea la Cameră, care va dura mult și care până la urmă este o bătălie de proceduri, nu-i interesează pe oamnei. Suntem 11 deputați, important este că cei 11 (sigur, regulamentul zice 10)… o să ne respingă, o să mai luăm încă 3 ca să fim… ducem niște bătălii procedurale. Mai departe, însă, faptul că existăm, este cel mai important lucru. Mă interesează să existăm ca voce politică și existpm deja. Am văzut că existăm și în sondaje, mă sună tot felul de oamnei care fac sondaje și spun ”Domnule, nu pot să te dau public că îmi taie Dragnea finanțarea, dar vreau să își spun că direcția e bună”, a continuat acesta.

 

Nu în ultimul rând, chestionat cu cine ar vota la alegerile prezidențiale de anul trecut, dacă în turul 2 s-ar afla Liviu Dragnea și Kluas Iohannis, Ponta a replicat:

Dacă domnul Dragnea va ajunge în turul 2 la prezidențiale, voi face ceea ce au făcut foarte mulți oameni în 2000. L-au votat pe Ion Iliescu, fără să țină cu el, dar ca să nu iasă Vadim Tudor. Va fi un vot contra lui Dragnea”.

Secvența este disponibilă în intervalul 06:18 – 16:56:

2 comentarii la “Dragnea vs Iohannis. Pe cine ar vota Ponta în turul 2 al prezidențialelor EXCLUSIV

  1. Da. Ne-am lamurit cu ……votantul Ponta. In 2009 fiind consilierul lui Mircea Geoana a dat votul pentru Basescu. Acum, el anunta ca in 2019 va da votul pentru Iohannis. Totusi ceilalti 10 colegi de partid sigur vor vota cu Dragnea. Sau ii va obliga sa voteze ca el ??:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *