Skip to content
Politică

Dragnea&Co transformă România în “Venezuela Europei”: bătăliile cu justiția și economia de piață

Inquam Photos / Octav Ganea

De la câștigarea alegerilor parlamentare din 2016, Dragnea&Co au dus două bătălii mari. Ambele din păcate, împotriva interesului public și implicit a României.

Bătălia cu Justiția

Prima bătălie s-a dat cu Justiția, scopul fiind subordonarea acesteia factorului politic. Mai concret, Dragnea&Co au urmarit cu cerbicie să își securizeze averile acumulate în zeci de ani prin fapte la limita legii și dincolo de ea, precum și carierele lor politice.

În lupta cu Justiția, Dragnea&Co au marcat și cele mai mari victorii. Impunerea unui ministru al Justiției docil, aservit în totalitate intereselor capilor PSD, destituirea procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi, în urma unui asalt la adresa instituției anticorupție, orchestrat de mai multe persoane certate cu legea, precum și de același docil ministru al Justiției.

Aservirea politică a CCR face parte tot din acest asalt la adresa Justiției. Ordonanța lui Tudorel Toader prin care se declară ilegală constituirea completelor de 5 judecători, vine după o decizie anterioară a CCR, dând astfel posibilitatea contestării marilor dosare de corupție din ultimii ani și călcând în picioare practic mare parte din activitatea Direcției Naționale Anticorupție din 2014 până în prezent.

În motivația sa CCR explică: „prezenta decizie se aplică de la data publicării sale, atât situațiilor pendinte, respectiv în cauzele aflate în curs de judecată, precum și în cele finalizate, în măsura în care justițiabilii sunt încă în termenul de exercitare a căilor de atac extraordinare corespunzătoare, cât și situațiilor viitoare“. Acest lucru i-a permis ulterior ministrului Justiției să propună Ordonanța cu pricina. Recent, acesta declara: „Dăm OUG pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnați de către complete nelegal constituite și care vor putea face contestație în anulare, repuși fiind în termen prin ordonanță, iar instanța, în complet legal constituit, va judeca. Ordonanța este pregătită”, bătând astfel cuiul în sicriul Justiției.

Bătălia cu economia de piață

A doua bătălie s-a dat împotriva economiei de piață, având același scop și anume, aservirea acesteia intereselor înguste ale unui grup, respectiv al acelora care și-au făcut averile prin afaceri cu statul. Liviu Dragnea este reprezentantul perfect al acestora.

În grupul acesta se află marii experți în delapidarea fondurilor, în mânuirea banului public și devalizarea bugetului de stat. Unitatea din jurul lui Dragnea este dată tocmai aceste sume uriașe de bani, pentru care cei care îi fac scut șefului PSD nu sunt dispuși să trădeze. Pentru aceste persoane politica este o afacere și nu prea are nicio legătură cu servirea interesului public.

Așa ajungem în situația în care economia României este adusă în preajma recesiunii. De la o zi la alta, moneda națională ajunge la un minim istoric, în raport cu moneda europeană. Puterea de cumpărare scade, iar inflația galopantă înghite totul în cale. Între timp Liviu Dragnea anunță pe pagina sa de Facebook creșteri istorice ale PIB-ului: „România a încheiat anul trecut cu venituri la buget de 295,1 miliarde de lei, cu 71,2 miliarde în plus faţă de anul 2016, reprezentând o creştere de 32%!! PIB-ul României a ajuns în 2018 la 949,6 miliarde de lei, cu 188,2 miliarde de lei în plus faţă de 2016, adică o creştere de 25%!! Sunt cele mai mari creşteri, în doi ani consecutivi, din istoria României!”

Asaltul lansat împotriva Băncii Naționale a României vine pe firul logic al celor prezentate anterior. BNR este o instituție independentă de stat, pe care Dragnea nu o controlează în mod direct. Se aruncă vina asupra acestei instituții pentru dezastrul economic produs de actuala guvernare: “…creșterea Euro nu poate fi decât artificială. Ce face BNR care are obligația să supravegheze sistemul bancar și să asigure stabilitatea cursului de schimb?” Se cere ca BNR să intervină pe piață monetară și să folosească rezerva valutară. Totul pentru a acoperi găurile produse de eșecul programului economic al PSD.

Din păcate toate datele arată că actuala Putere guvernează în interes propriu, nefiind preocupată de interesul public. Așa se face că, pentru a folosi o expresie tot mai populară în ultima vreme, sub actuala guvernare România se transformă, pe zi ce trece, în „Venezuela Europei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *