Skip to content
Politică

Dragoș Paul Aligică: Iar veni vremea ca cei din sectorul privat să fie jeliți si compătimiți!

Profesorul Dragoș Paul Aligică susține, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că sectorul privat se află într-o nouă criză, din cauza mecanismului „de spoliere publica, prin aparatul de stat cu redistributie la bugetari si asistati, via politica electorala”.

Cu toate acestea, Aligică consideră că, dintr-o anumită perspectivă, își merită această condiție. În acest sens, jurnalistul ridică mai multe semne de întrebare: „Unde sunt organizatiile sectorului privat cand e nevoie de ele? Unde sunt asociatiile profesionale si industriale de ramura? Unde sunt camerele de comert, industrie, grupurile de initiativa? Unde sunt ziarele, publicatiile, posturile de radio si TV care sa explice, apere, sustina cauza justa economic si moral a sectorului privat?! Unde sunt think-tankurile care fac analize si explica numeric de ce anumite politici distrug sectorul privat si il saracesc si prin asta distrug si pe cel public?! Unde sunt vocile Business School privat din Bucuresti care reprezinta in plan academic si de training sectorul privat romanesc? Si lista poate continua…”

Mai mult, Aligică subliniază că situația din sectorul privat este de toată jena, fiind susținut public de ani de zile.

Redăm mai jos postarea profesorului Dragoș Paul Aligică:

„Si iar veni vremea ca cei din sectorul privat sa fie jeliti si compatimiti. Mecanismul de spoliere publica, prin aparatul de stat cu redistributie la bugetari si asistati, via politica electorala, loveste din nou. Sa-i plangem? Da si Nu.

In buna masura si-o merita. Cum iti asterni, asa dormi. De fapt -si asta e realitatea- au un climat, un mediu de afaceri, o arena publica si institutionala mult superioare (chiar si asa viciate structural si spoliatoare) decat merita. 20 de ani -doua zeci de ani!- si nu au reusit sa inteleaga ca organizarea publica a interesului privat este cea care te fereste de spoliere si da certitudinea ca mediul de afaceri si statul vor fi functionale, non-abuzive si transparente.

Unde sunt organizatiile sectorului privat cand e nevoie de ele? Unde sunt asociatiile profesionale si industriale de ramura? Unde sunt camerele de comert, industrie, grupurile de initiativa? Unde sunt ziarele, publicatiile, posturile de radio si TV care sa explice, apere, sustina cauza justa economic si moral a sectorului privat?! Unde sunt think-tankurile care fac analize si explica numeric de ce anumite politici distrug sectorul privat si il saracesc si prin asta distrug si pe cel public?! Unde sunt vocile Business School privat din Bucuresti care reprezinta in plan academic si de training sectorul privat romanesc? Si lista poate continua…

NU sunt. Unde e partidul care sa le apere interesele in Parlament si arena publica? NU e. Realizati enormitatea?!

Realitatea e ca e o situatie de toata jena. Sectorul privat in Romania este sustinut public de ani de zile, ideologic, doctrinar, mediatic, politic mai mult pro bono, accidental, din pasiune si hobby de cateva sute, poate mii de oameni si de publicul acestora. O sa-i vedeti si zilele astea cum se agita indignati tot ei si explica si se zbat…

Asta in vreme ce organizarea insitutionala, formele insititutionale si politice normale care ar trebui sa fie in arena si sa actioneze institutional si cu metoda, pur si simplu nu se aud, nu se vad, nu exista. Niste intretinuti.

Asta e. In conditiile astea zici mersi ca sectorul privat vine la vot, daca vine, cand vine. Are fiecare modalitatea sa personala in sectorul privat de a rezolva problemele. Si daca nu exista un partid sau o organizare publica a apararii intereslor sale vina e cel mai probabil a lui Liiceanu si Patapievici. Ei ce treaba au? Sa se faca un partid, domnule! Sa se faca si o televiziune! Sa se faca! Cine e vinovat: Patapievici. Ca daca nu face, uite, vedeti ce se intampla?!”, a scris Dragoș Paul Aligica, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *