Skip to content
Sport

Dragostea pentru înghețată, transformată în afacere. Detalii din culisele MoliPops

editiadedimineata.ro

Cel mai bun desert rece, respectiv înghețata este tema centrală a Ediției de dimineață de marți. Deși vremea de afară nu este potrivită pentru asemenea răsfăț, cu siguranță subiectul atrage atenția unui public larg.

În acest context, a fost realizat un interviu cu Sebastian Costache sau omul cu înghețata, așa cum se prezintă deseori. Antreprenor de meserie, el a pus bazele unei afaceri născută din pură pasiune și dragoste pentru desertul rece din ingrediente 100% naturale, potrivit  editiadedimineata.ro

Astfel, fondatorul MoliPops a dat mai multe detalii despre impedimentele pe care le-a avut de depășit, despre cât de greu este să crești o afacere pe un domeniu nu foarte explorat în România și despre cum trebuie să împarți acțiunile caritabile cu afacerile propriu-zise.

Eu sunt mare fan înghețată și mai ales înghețata de fructe și am observat că nu prea există așa ceva la noi. Sau dacă există are o nuanță de exclusivitate, musai o gelaterie cu nume fancy. Așa că am început să mă documentez. Eram și într-o pasă proastă și aveam nevoie de o schimbare. După 10 ani de programare voiam să fac și altceva și cum îmi place să pierd vremea în bucătărie nu mi-a fost greu să mă apuc să experimentez cu înghețată. De la început mi-am dat seama ca Popscicles sau IcePops sau Paletas (în America Latină) sunt ce vreau și ce îmi place și am zis că merită să încerc o afacere în domeniu”, a spus Sebastian Costache pentru Ediția de dimineață.

În plus, antreprenorul a subliniat diferența dintre înghețata pe care o produce el și cea care se găsește în comerț.

Cea din comerț e plină de zahăr, plină de adjuvanți, prafuri și de fapt tu nu mănânci o înghețată din fructe (dacă ai alege una de fructe), ci niște prafuri mai mult sau mai puțin dubioase. Producătorii mari și nu vreau să îi condamn, e normal până la urmă ce căuta, trebuie să livreze o înghețată cât mai pufoasă, cât mai repede și la un preț cât mai mic. Noi facem lucrurile mai așezat, vrem o înghețată doar din ingrediente simple, cu miere în loc de zahăr și nu căutam să fie cât mai pufoasă, ci cât mai bună și mai răcoritoare. Și de ce 100% natural? Pentru că așa ar trebui să fie tot, după mine. De ce nu ceva bun și natural? În America Latina este pe toate drumurile înghețata de tipul acesta, de ce nu și la noi?”, a mai adăugat fondatorul MoliPops.

Interviul integral îl găsiți AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *