Skip to content
Politică

Dragu îi răspunde lui Dragnea: Nu avem o gaură de 10 miliarde de lei!

ziuaconstanta.ro

Fostul Ministru al Finanțelor, Anca Dragu, a declarat, luni dimineață că ”dacă am fi avut o gaură în buget de 10 miliarde de lei, așa cum susține Liviu Dragnea, atunci deficitul bugetar ar fi fost de 4,1%, nu de 2,9%, așa cum este acum”.

„Deficitul bugetar este 2.59% din PIB fata de 2,8% din PIB, tinta cu care am inceput anul.  Asta inseamna ca nu avem o gaura de 10 miliarde de lei. Daca gaura ar fi existat, ea s-ar fi tradus printr-un deficit suplimentar cu circa 1.3% din PIB si prin urmare am fi incheiat anul cu 4.1% din PIB. Sa nu uitam apoi faptul ca bugetele Romaniei se verifica si se monitorizeaza de catre Comisia Europeana. Cu atat mai mult bugetul Romaniei, noi fiind un stat aflat intr-o perioada de supraveghere post-program pana prin 2018”, a explicat Dragu.

Anca Dragu a mai spus că bugetul nu e un cufăr de bani pe care Ministrul îl ia acasă când își termină mandatul, potrivit HotNews.

”In plus, ceea ce vedem noi in buget este un ajutor acordat actualului Guvern prin faptul ca am rambursat in decembrie TVA dublu fata de medie- circa 2.1 miliarde. Tocmai pentru ca am vazut ca Bugetul e sub prognoza. Cred in continuare ca este o confuzie si mi se pare suspect ca sunt aruncate aceste discutii pe piata. Probabil  se doreste a se justifica o eventual reducere cu 10 miliarde a viitoarelor cheltuieli”, a mai susținut fostul Ministru al Finanțelor.

Liviu Dragnea a anunțat că este foarte posibil să inițieze luni o comisie parlamentară de anchetă care să vizeze câțiva dintre foștii miniștri tehnocrați.

Citiți și Gaură tehnocrată de miliarde de lei. Dragnea vrea comisie parlamentară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *