Skip to content
Politică

Drama bebeluşilor din Argeş. Lovitură pentru tehnocraţii care voiau să închidă fabrica de lactate din Brădet

În ciuda aparentei campanii vehemente duse de tehnocraţi împotriva lactatelor produse de către fabrica locală din Brădet (aducând unitatea în pragul închiderii), iată că DSVSA Argeş îi contrazice pe guvernanţi.

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş şi cei din Dolj au ridicat, miercuri, probe de lapte de la fermele de unde se aproviziona Lactate Brădet.

Directorul DSVSA Daniel Lupu a declarat că inspectorii DSV Argeş şi Dolj au ridicat probe de lapte de unde se aproviziona Lactate Brădet, pentru a vedea care este cauza contaminării brânzei cu bacteria E.Coli.

„Miercuri, am ridicat o probă de lapte de la ferma de unde se aproviziona producătorul brânzei contaminate cu E.Coli. Am trimis-o la Bucureşti, la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV). Rezultatul va fi gata în cel mult patru zile. I-am contactat şi pe colegii de la DSVSA Dolj. Mi-au confirmat că au trimis şi ei o echipă să ridice probe de la ferma din Dolj, de unde acelaşi producător se aproviziona cu lapte”, a spus Lupu.

Preşedintele ANSVSA, Andrei Butaru, declara, marţi, că inspectorii instituţiei au verificat în urmă cu o săptămână firma Brădet Lactate din Argeş şi nu au găsit nicio problemă. Ulterior s-a descoperit că brânza produsă de această firmă este contaminată cu E. Coli. El a spus că, în urma controalelor, inspectorii sanitar-veterinari au descoperit într-un lot de brânză produsă de firma Brădet Lactate Escherichia Coli, tulpina O26.

Patronul fabricii din Argeş unde autorităţile au găsit bacteria e.coli în brânza proaspătă este devastat şi spune că nu a vrut să facă rău cuiva. Bărbatul a izbucnit în plâns şi a spus că au fost luate toate măsurile pentru a evita contaminarea produselor şi că întotdeauna analizele făcute au avut rezultate foarte bune.

Patronul fabricii de Lactate Brădet a susținut marți o conferință de presă, după ce a fost descoperită bacteria E.coli în brânzeturile firmei sale. Marius Badea a declarat că întotdeauna şi-a făcut datoria cu responsabilitate şi este convins că a luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare cu un germene în produsul nostru final.

Unul din cei trei copii din Argeş, decedaţi la Spitalul „Marie Curie”, a consumat brânză proaspătă de vaci în care a fost descoperită bacteria E.coli, a anunţat luni directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Bacteria Escherichia Coli, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, a fost descoperită în produse lactate din judeţul Argeş, mai exact în brânza de vacă produsă de firma „Lactate Brădet” din Curtea de Argeş, a declarat luni ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, potrivit romaniatv.net.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *