Skip to content
Politică

Dramă în Spania: accident feroviar grav. Sunt și români printre răniți

specialarad.ro

O dramă s-a petrecut vineri în Spania: un accident feroviar grav a lăsat în urmă numeroși răniți, printre care și cetățeni români.

Evenimentul a avut loc în orașul spaniol Alcala de Henares, de lângă Madrid, cel puțin două persoane fiind rănite grav, iar alte peste 30 suferind răni ușoare, informează La Vanguardia, citat de B1.ro.

Potrivit unui oficial de la ADIF (autoritatea care administrează infrastructura feroviară), trenul a intrat într-o barieră de siguranţă.

Circulația feroviară a fost oprită, astfel că trenurile care trebuia să circule în zonă au suferit întârzieri.

Nouă români se află printre răniții accidentului de tren din apropiere de Madrid, precizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București.

„Ambasada României în Spania urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul feroviar produs la Alcala de Henares.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a verifica dacă printre persoanele afectate sunt și cetățeni români, cât și cu scopul de a obține informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii accidentului.

Conform informaţiilor obţinute de la autorităţie locale până la acest moment, în urma accidentului au suferit leziuni uşoare un număr de aproximativ 9 cetăţeni români. Dintre aceştia o singură persoană a fost transportată la o unitate spitalicească din apropiere pentru asistenţă medicală şi se află în afara oricărui pericol.

Până la momentul de față, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă din partea cetăţenilor români afectaţi de situaţia semnalată.

Misiunea diplomatică monitorizează cu prioritate situația și menţine contactul neîntrerupt cu autorităţile locale, fiind pregătită să intervină dacă situaţia o va impune”, detaliază MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *