Skip to content
Politică

Dramă pe șosea: zeci de răniți după ce un autocar s-a RĂSTURNAT

agora.md

O dramă s-a produs pe șosea vineri seară: zeci de persoane au fost rănite după ce un autocar s-a RĂSTURNAT.

Autocarul care transporta copii s-a răsturnat pe DN 73A, în judeţul Braşov, între Râşnov şi Pârâul Rece, informează purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, citat de Antena3.ro.

În urma accidentului, 35 de persoane au fost rănite, iar printre victime se află și copii. O persoană este încarcerată în autocar.

La fața locului au ajuns nouă echipaje de salvare și a fost activat planul roșu de intervenție.

Conform IGSU, la locul evenimentului salvatorii intervin cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, trei ambulanţe SMURD, patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, şapte echipaje ale serviciului judeţean de ambulanţă fiind şi ele prezente la acţiune.

„În sprijin, la locul intervenţiei au fost prealertate autospeciale pentru transport personal şi victime multiple de la ISU Sibiu, Covasna şi Prahova”, anunţă IGSU.

Accidentul s-ar fi produs din cauza carosabilului umed.

„Cred că am ajuns la un minut după accident. Se pare că a fost un potop înainte și autocarul, plin de copii, a ajuns pe marginea drumului. Sunt încă persoane prinse sub autocar. S-a surpat marginea drumului, iar autocarul s-a răsturnat. Echipajele se chinuie să scoată persoana încarcerată. Persoana este prinsă în autocar”, a declarat un martor.

„Sunt și adulți, și copii în autocar au fost mobilizate echipaje din Brașov și Prahova. Este un număr de 12 răniți, o persoană e încarcerată și majoritatea au leziuni de membre. Informațiile se pot schimba. Este o zonă instabilă pentru aterizarea unui elicopter SMURD”, a declarat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *