Skip to content
Politică

Drama unui cunoscut protestatar. Ce a păţit după ce a ameninţat că se sinucide

Situaţia unui cunoscut protestatar a cunoscut o întorsătură dramatică, după ce acesta a ameninţat că se sinucide.

Cezar Avrămuţă (cunoscut ca „stegarul dac” sau „omul cu steagul din Piaţa Universităţii”) a fost internat, vineri, la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia” din Capitală, după ce vineri a stat şapte ore pe Casa Radio, ameninţând că se sinucide, relatează hotnews.ro.

După şapte ore de negocieri, Avrămuţă a acceptat să coboare, din cauză că o rafală de vânt îi doborâse steagul. Totuşi, bărbatul era foarte agitat şi ameninţa că se va urca din nou pe Casă Radio şi se va arunca, în cazul în care nu îi va fi dat steagul. Până la urmă, protestatarul a acceptat să urce în ambulanţă şi să se supună unor analize medicale minime.

Asistenta de pe ambulanţă a cerut sprijinul Poliţiei să îl ducă la spital pe Cezar Avrămuţă, dată fiind starea lui de agitaţie. Avrămuţă a refuzat internarea, dar personalul medical i-a explicat că este în avantajul lui să fie evaluat medical, după ce a stat pe Casa Radio peste şapte ore. Atunci, protestatarul nu s-a opus şi a fost dus la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, fără să fie imobilizat. El avea la picior o rană mai veche, a declarat asistenta de la ambulanţă.

Legea sănătăţii mintale (487/2002) prevede că orice persoană care are manifestări ce îi pot face rău ei sau celor din jur trebuie prezentată unei comisii de specialitate care va stabili dacă persoana respectivă prezintă sau nu tulburări psihice.

Acum un an, Cezar Avrămuţă, un simbol al protestelor din Piaţa Universităţii din ianuarie-februarie 2012, s-a urcat pe un stâlp din faţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El purta un steag şi o pancartă pe care afişase un mesaj împotriva preşedintelui de atunci, Traian Băsescu. La începutul lunii iunie 2015, Avrămuţă a protestat urcat pe copertina de la intrarea în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cerând demisii ale mai multor magistraţi de rang înalt (inclusiv a preşedintei ICCJ, Livia Stanciu), în timp ce futura steagul României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *