Skip to content
Politică

Dreapta a pierdut majoritatea în Consiliul local Craiova: un consilier PNL a trecut de partea PSD

PS News

Consilierul local PNL Craiova, Dan Diaconu, a trecut de partea social-democraților și a PER in timpul ședinței de miercuri a CL Craiova, după ce supleanții au depus jurământul, scriu jurnaliștii de la publicația locală ziaruldecraiova.ro.

Potrivit acestora, înainte de votul pentru alegerea președintelui de ședință, alesul local s-a ridicat de lângă colegii săi din alianță și a trecut langa cei de la PSD și PER, răsturnând situația în favoarea stângii. Alianța PNL-USR-PLUS a rămas, astfel, în minoritate, acum mandatele fiind de 13 la 14. Imediat după vot, în care președinte a fost ales Lucian Dindirică, de la PSD, alianța a ieșit din sală, întorcându-se, însă, după câteva minute.

Potrivit legii, unui consilier local i se poate retrage sprijinul politic de către partidul pe lista căruia a candidat, lucru care duce la demiterea de drept din funcție.

Liderii USRPLUS din Dolj au anunțat, a treia zi după alegerile locale din 27 septembrie, că doresc să formeze majoritatea în Consiliul Local Craiova împreună cu PNL, iar cele două formaţiuni să aibă câte un viceprimar. Alegerile pentru Primăria Craiova au fost câștigate de Olguța Vasilescu (PSD).

„În urma rezultatelor obţinute, electoratul ne-a transmis un mesaj extrem de puternic, din care trebuie să învăţăm cu adevărat. Ar trebui să ne uităm la forma în care se poate construi o majoritate în Consiliul Local. Este o singură variantă, aceea de a merge împreună cu PNL şi am avut deja primele contacte, urmând să formăm o alianţă împreună cu PNL. Alianţa USR-PLUS îşi propune să dea unul dintre viceprimari, iar propunerea noastră este Cezar Drăgoescu. În urma mesajelor primite din partea electoratului şi alegătorilor, vreau să fiu foarte clar că USR-PLUS nu a început să facă politică de dragul răului cel mai mic. Acesta este crezul cu care am intrat în politică, să oferim alternative. Cred că am avut cea mai bună formulă de candidaţi, cel mai bun candidat la primăria municipiului Craiova. E adevărat că electoratul a crezut doar într-o mică măsură în varianta propusă de noi şi ar trebui să tragem învăţăminte din asta”, a declarat preşedintele PLUS Dolj, Gabriel Păunică, citat de Agerpres.

La rândul său, preşedintele USR Dolj, deputatul Adrian Prisnel, a afirmat că faptul că USR-PLUS va avea majoritate în CL Craiova, cu PNL, este o victorie, dar aceasta este sub aşteptărilor lor. „Cred că ar trebui să fim un pic temperaţi, pentru că este, cumva, o victorie sub aşteptări şi semnalul pe care l-am primit de la alegători trebuie să ne facă să facem o analiză de ce suntem la scorul acesta şi nu la cel care ne aşteptam”, a spus Prisnel.

După alegerile de duminică, din cele 27 de mandate de consilieri locali în CL Craiova, PSD a obţinut 10 mandate, PNL – 9 mandate, Alianţa USR-PLUS – 5 mandate şi PER – 3 mandate.

Olguța Vasilescu (PSD) a câștigat Primăria Craiova cu 34% din voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *