Skip to content
Politică

Drept la replică – Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei

Vă prezentăm mai jos dreptul la replică trimis, marţi, pe adresa redacţiei PSnews.ro, de către Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID):

 

În articolul publicat astăzi, 2 februarie 2016, pe site-ul PSNEWS.ro: http://psnews.ro/neregulile-guvernului-ponta-sesizate-intr-un-raport-al-curtii-de-conturi-111929/, preluare potrivit B1.ro: http://www.b1.ro/stiri/economic/guvernantii-risipa-din-bugetul-statului-neregulile-guvernului-ponta-sesizate-intr-un-raport-al-curtii-de-conturi-139201.html, au apărut o serie de inadvertenţe care aduc atingere gravă imaginii şi reputaţiei Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei (AID) şi preşedintelui acesteia, domnul Alexandru Cumpănaşu.

Din respect faţă de profesionalismul dovedit de jurnaliştii de la PSNEWS.ro și în virtutea dreptului la replică Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) face următoarele precizări și vă solicită să le publicați:

  1. Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) nu a avut NICIODATĂ un sediu închiriat de la Ministerul Afacerilor Interne.
  2. Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) nu a avut NICIODATĂ un spaţiu dat în folosinţă de către Ministerul Afacerilor Interne.
  3. Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) nu a avut NICIODATĂ sediul în vreun spaţiu al Ministerului Afacerilor Interne.
  4. Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) a avut de la înființare până în prezent propriul sediu unde își desfășoară propria activitate, fără legătură cu activitățile Ministerului Afacerilor Interne.
  5. Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) a încheiat în anul 2007 un Protocol de parteneriat cu Ministerului Afacerilor Interne (denumit atunci: Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA)), al cărui obiectiv principal îl constituie funcționarea Centrului Național de Voluntariat pentru Integritate (CNVI), definit de către Comisia Europeană, în Raportul MCV din 2007, drept un “mecanism important și de mare anvergurăîn combaterea corupției.

Protocolul de parteneriat nu a vizat NICIODATĂ oferirea către Asociația pentru Implementarea Democrației a niciunui folos, ci desfășurarea exclusiv în comun, prin CNVI, a unor activități care au vizat combaterea corupției și activități cuprinse în Raportul MCV (ex: coordonarea de către CNVI a grupurilor de acțiune anticorupție).

Astfel, începând cu anul 2007, aproape toate Rapoartele MCV au reflectat pozitiv activitatea CNVI, desfășurată ÎN COMUN de către Ministerul Afacerilor Interne și Asociația pentru Implementarea Democrației. În sediul CNVI s-au desfășurat exclusiv activități comune.

  1. Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) nu a fost notificată NICIODATĂ de către MAI sau Curtea de Conturi cu privire la cele relatate în articol, respectiv plata cheltuielilor utilităților spațiului respectiv.
  2. Conform Protocolului de parteneriat încheiat (art. 4, alin. 2), spațiul la care se face referire este pus de către MAI (MIRA) la dispoziția Centrului Național de Voluntariat pentru Integritate, și NU la dispoziția Asociației pentru Implementarea Democrației.
  3. Cuvintele închiriere”, “punere la dispoziție”, “sediu” nu apar în Raportul Curții de Conturi și aduc prejudicii grave Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei.
  4. Comisia Europeană și Ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene la București au reflectat în documentele lor importanța activității comune a Asociației pentru Implementarea Democrației și MAI, prin CNVI, prin care s-au realizat progrese importante în lupta împotriva corupției, evidențiate în Rapoartele MCV.
  5. Parchetul General, ca autoritate în stabilirea legalității unui Protocol de parteneriat și a cheltuielilor afectuate, a constatat încă din anul 2010 legalitatea tuturor activităților și cheltuielilor efectuate, Protocolul de parteneriat nefiind schimbat până în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *