Skip to content
Politică

Drept la replică din partea Stericycle România

" "

Redacţia PSnews.ro vă prezintă, în cele ce urmează, dreptul la replică primit, joi, din partea companiei Stericycle România.

„In data de 10 iunie si 19 iunie 2016, PSNEWS a publicat două materiale cu referire la Stericycle:

" "
" "
  • Amănuntul-cheie din incendiul de deşeuri medicale de lângă Craiova: o firmă americană cu multe semne de întrebare
  • E. coli în apa potabilă lângă Bucureşti! Afacere americană cu deşeuri medicale

Articolele pe care le-ati publicat fac asocieri între calitatea apei și a aerului în zone în care Stericycle neutralizează deșeuri medicale. Modul în care au fost redactate cele două materiale ridică acuzații și insinuări la adresa companiei, fără temei și nesusținute de vreo dovadă. Mai mult, redacția nu a solicitat informații, opinii și poziții din partea companiei. In consecință vă cerem să publicați dreptul la replică de mai jos care clarifică, explică și semnalează erorile din cele două materiale.

 

Drept la replică Stericycle România

  1. Apa uzată rezultată din activitatile de sterilizare, incinerare şi decontaminare pubele desfăşurate de Stericycle România este colectată în două bazine proprii de retenţie, unde este dezinfectată conform procedurilor. După care este transferată într-o staţie de epurare a unui partener extern, dotată cu tehnologie modernă, care are toate avizele necesare. Rezultatul procesului de epurare a apelor uzate, denumit şi permeat, ajunge aproape de calitatea apei distilate, se deversează într-un emisar natural, conform legilor în vigoare, cu  monitorizarea indicatorilor fizico-chimici si microbiologici. Subliniem că apa uzată rezultată din procesele industriale efectuate de Stericycle România nu ajunge niciodată direct în reţeaua de canalizare a oraşului, sol sau pânza de apa freatică. Desfășurăm periodic măsurători privind substanţele cu pontețial poluant evacuate în apă şi rezultatele se încadrează în limitele admise de lege. Aşadar, acuzaţiile aduse de redacţia CETĂŢEANUL.NET sunt nefondate şi răuvoitoare.

 

Nu în ultimul rând, vă atragem atenţia că relevanţa documentului prezentat ca probă în articolul din CETATEANUL.NET spre care faceți trimitere – buletinul de analiză a apei – stă sub semnul întrebării atâta timp cât nu este specificată data acestuia şi nu se precizează dacă prelevarea apei a fost făcută de o instituţie autorizată, în vase sterile speciale, aşa cum este recomandat. Modalitatea de prelevare poate influenţa în mod semnificativ rezultatele analizei.

  1. Toate cantităţile de deşeuri ce ajung în staţiile de procesare Stericycle se procesează conform procedurilor și rigorilor legii. Iar toate liniile de incinerare sunt prevăzute cu sisteme de filtrare moderne, fiind considerate cele mai bune tehnologii disponibile la acest moment în lume.

 

Autorităţile de control au derulat de-a lungul timpului nenumărate verificări care nu au confirmat deficiențe notabile, adică din categoria celor care ar putea afecta sănătatea populațiilor din vecinătatea siturilor sau mediul.

 

Pe viitor, solicităm să ne cereţi informaţii sau un punct de vedere înainte de a publica articole tentențioase şi speculative la adresa companiei noastre.

Stericycle acționează cu bună-credință și cu deschidere și urmărește o relație profesionistă și onestă cu presa. Însă va întreprinde toate măsurile legale pentru stoparea diseminării de informații false și defăimătoare despre companie, precum și pentru recuperarea posibilelor prejudicii

Despre Stericycle România

Stericycle România este una dintre companiile importante de servicii din domeniul managementului deşeurilor periculoase din România şi face parte din grupul Stericycle, lider mondial în domeniul managementului deşeurilor medicale şi industriale, cu operaţiuni în 17 ţări de pe 4 continente.

http://www.stericycle.ro/

1 comentariu la “Drept la replică din partea Stericycle România

  1. In Craiova de un an de zile este un dezastru.Din canalizari vine un miros puternic de substante toxice:insecticide,azotati,metanol si alte combinatii de substante greu de identificat.Cand folosesti apa de la robinet cateodata miroase a insecticid dulce. Dinspre Isalnita unde are sediul aceasta firma se vad de multe ori nori negrii sau rosiatici de fum.Miroase in continu dar mai ales noaptea a ars,azotat, doxid de sulf, etc.Niste pescari au sesizat ca din sediul acestei firme porneste o teava spre Jiu ,din care curge un lichid,dar autoritatile ca de obicei nu au luat nici o masura. Aerul irespirabil care este acum in Craiova,nu era nici cand aveam industrie si combinat chimic. Pana la aceasta data nimeni nu a dat un raspuns ce substante au ars.Nu au existat facturi , oare sa se vada ce substante au intrat in firma.Firma este americana ,nu-i pasa, dar adevaratii criminali sunt angajatii care sunt romani si care pentru ,,un pumn de arginti,, distrug sanatatea oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *