Skip to content
Alegeri Europarlamentare 2019 Politică

DREPT LA REPLICĂ ”Fantomele” de la Bruxelles: cazul Doru Frunzulică

Calea Europeana

UPDATE 18.02/14:59

Redăm mai jos dreptul la replică primit din partea europarlamentarului român Doru Frunzulică, în urma publicării articolului de mai jos:

”Stimată doamnă Angheluș,

Ne adresăm dumneavoastră privind dreptul la replică referitor la articolul scris de dumneavoastră din data de 6 februarie. Constatăm cu dezamăgire și consternare că este unul tendențios și defăimător din care reiese că domnul Frunzulică este un europarlamentar inactiv, incluzându-l gratuit la capitolul „Fantomele” de la Bruxelles: cazul Doru Frunzulică.

Dezinformarea erodează încrederea cetățenilor europeni în instituții, precum și în mass-media digitală și tradițională și are efecte nocive asupra democrației noastre prin afectarea capacității cetățenilor de a lua decizii în cunoștință de cauză. De asemenea, dezinformarea denigrează activitatea celor care depun toate eforturile de a reprezenta cu succes interesele cetățenilor.

Domnul Frunzulică este unul dintre cei mai activi europarlamentari, foarte mulți ani la rând ocupând primul loc în cadrul delegației române, conform clasamentului mep-ranking.eu.

De-a lungul mandatului a avut peste 60 de rapoarte, dintre care în calitate de raportor principal pe dosare legislative amintim: Raportul privind Fondul european pentru dezvoltare durabilă (FEDD) și de instituire a Garanției FEDD și a Fondului de garantare FEDD în cadrul Comisiei DEVE (Dezvoltare) și în cadrul comisiei AFET- RAPORT referitor la recomandarea Parlamentului European adresată Consiliului, Comisiei și Vicepreședintelui Comisiei/Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate privind Acordul-cadru instituțional dintre Uniunea Europeană și Confederația Elvețiană.

A fost desemnat raportor din umbra pe 18 dosare, aici menționăm raportul referitor la recomandarea Parlamentului European adresată Consiliului și Vicepreședintelui Comisiei/Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate privind propunerea Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, cu sprijinul Comisiei, adresată Consiliului pentru o decizie a Consiliului de instituire a Instrumentului european pentru pace; Raport referitor la finanțarea Politicii de securitate și apărare comune; Raport referitor la capabilitățile spațiale pentru securitatea și apărarea europeană; Raport referitor la societățile de securitate private; Raport referitor la restrângerea spațiului societății civile în țările în curs de dezvoltare; Raport referitor la îmbunătățirea sustenabilității datoriei țărilor în curs de dezvoltare; RAPORT referitor la propunerea de regulament al Consiliului de modificare a Regulamentului (UE) nr. 904/2010 privind cooperarea administrativă și combaterea fraudei în domeniul taxei pe valoarea adăugată; Raportul privind Propunerea de Decizie a Parlamentului European Și A Consiliului privind informatizarea circulației și a controlului produselor accizabile (reformare).

Raportor de opinie pentru 20 de dosare și raportor din umbra pentru rapoarte de opinie pentru 22 de dosare dintre care: Aviz referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de instituire, ca parte a Fondului de gestionare integrată a frontierelor, a instrumentului de sprijin financiar pentru gestionarea frontierelor și vize: AVIZ referitor la O strategie spațială pentru Europa; AVIZ referitor la propunerea de decizie a Parlamentului European și a Consiliului de instituire a programului specific de punere în aplicare a programului-cadru pentru cercetare și inovare Orizont Europa; AVIZ referitor la proiectul de decizie a Consiliului privind încheierea, în numele Uniunii, a Acordului de cooperare privind parteneriatul și dezvoltarea dintre Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de o parte, și Republica Islamică Afganistan; AVIZ referitor la OMC: calea de urmat.

Peste 200 de propuneri de rezoluție inițiate și aici indicăm: Propunere de rezoluție referitoare la combaterea discriminării pe criterii de rasă, religie și naționalitate, Propunere de rezoluție referitoare la risipa de alimente.

De asemenea, menționăm cele peste 1200 de contribuții ale domnului europarlamentar la dezbaterile din plenul Parlamentului European, peste 363 de întrebări adresate CE și Consiliului European cu solicitare de răspuns ce vizează direct preocupările tuturor cetățenilor europeni, cum ar fi: combaterea pescuitului ilegal, reglementări referitoare la protecția minorilor, sensibilizarea culturală în educație, o mai bună integrare a persoanelor cu dizabilități pe piața forței de muncă, educația și sensibilizarea privind risipa alimentară, combaterea economiei gri, accesul persoanelor cu dizabilități la transport, calitatea apei în Uniunea Europeană, facturarea electronică în Uniunea Europeană ale căror răspunsuri le puteți găsi pe pagina Parlamentului European:

http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/124790/DORU-CLAUDIAN_FRUNZULICA/other-activities/written-questions-other#mep-card-content

A organizat numeroase grupuri de vizitatori însumând peste 450 de participanți din Romania, printre care: studenți, funcționari publici, primari, membri ai sindicatelor și patronatelor, mici întreprinzători, etc. Grupurile au luat parte la evenimente organizate de domnul europarlamentar în cadrul Parlamentului European, în formatul unor sesiuni de informare și de dezbatere cu reprezentanți ai Comisiei Europene privind accesarea fondurilor europene.

În acest moment, domnul europarlamentar nu deține un cont de Facebook, iar cel evidențiat de dumneavoastră nu îi aparține. Domnul Frunzulică a avut un cont oficial de Facebook în trecut, pe care însă a decis să îl închidă în contextul scandalului Cambridge Analytica.

În schimb, puteți urmări activitatea dumnealui pe Twitter (@DoruFrunzulica) și pe site-ul Parlamentului European, acesta din urmă fiind cel mai corect și obiectiv, prezentând în mod real activitatea fiecărui deputat european.

http://www.europarl.europa.eu/meps/en/124790/DORUCLAUDIAN_FRUNZULICA/home

De altfel, în luna Martie a anului trecut, europarlamentarul Doru Frunzulică a fost ales eurodeputatul anului 2018 la categoria ”Dezvoltare” în urma decernării premiilor MEP Awards 2018, eveniment anual organizat de The Parliament Magazine.

Singurul eurodeputat român căruia i s-a decernat anul trecut cea mai înaltă distincție pentru activitatea sa în Parlamentul European – la secțiunea „Dezvoltare”, domnul Doru Frunzulică a fost propus alături de alți câțiva zeci de deputați europeni. Juriul, potrivit regulamentului, a nominalizat trei: Maurice Ponga (Franţa), Ignazio Corrao (Italia) şi Doru-Claudian Frunzulică (România). Eurodeputatul român Doru Frunzulică a fost declarat câștigător și i s-a decernat distincția pentru Dezvoltare-MEP Awards 2018, în fața unei numeroase audiențe, formată din lideri ai instituțiilor europene, parlamentari europeni, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, organizații non-guvernamentale ce cooperează cu Uniunea Europeană, companii etc”.

———————————–

Bătălia pentru un fotoliu călduț la Bruxelles a început deja să se dea în spatele ușilor închise ale marilor partide din România, înainte chiar cu câteva luni de start-ul cursei pentru alegerile europarlamentare.

Însă, înainte de a vă decide cu privire la cine vreți să vă reprezinte în următorii 4 ani, PSnews.ro vă prezintă o scurtă radiografie a ”fantomelor” de la Bruxelles. Concret: astăzi vă vom prezenta un prim caz dintre cei despre care, deși își vor încheia anul acesta mandatul, nu am reușit să auzim sau să îi vedem în spațiul media.

Doru-Claudian Frunzulică, europarlamentar PSD…

…a fost ales în 2014 pe listele PSD-ului la alegerile europarlamentare din acel an și de atunci…nu s-a mai auzit nimic de el. Însă, din CV-ul său aflăm că Frunzulică a absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, Bucureşti (1979-1984) și este doctor în economie – ASE Bucureşti (2001).

De altfel, în perioada 1984-1990, a lucrat ca inginer proiectant; a fost diplomat MAE (1990-1996); vicepreşedinte al SNCDD – Societatea Naţională de Compensare, Decontare, Depozitare val.mobiliare (1997-2003); preşedintele Institutului Român de Studii Internaţionale din Ministerul Afacerilor Externe (2003-2005); secretar de stat la Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei (MMSSF) (2004-2005); senior consultant, membru CA – IRASIG SA (2005-2008); membru în Consiliul CSSPP (2006-2008); vicepreşedinte al Casei de Compensare Bucureşti (CCB) (2007-2008).

În perioada 1996-1999 a deţinut funcţia de vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al UGIR; prim-vicepreşedinte al UGIR (1999-2008). Tot în perioada 1996-1999, a fost reprezentantul adjunct în Comitetul Executiv al Organizaţiei Internaţionale a Patronatelor (Geneva).

Și lista completă poate fi citită aici

N-am reușit, însă, să aflăm nimic despre realizările de la Bruxelles ale europarlamentarului român, Frunzulică reușind să stea bine ascuns, departe de ochii curioși ai presei. Ne-am gând că, fiind ”la modă” postările pe Facebook, vom afla câte ceva despre realizările sale chiar pe pagina sa de Facebook, însă, la un simplu search pe rețeaua de socializare, ne-am izbit de ”pagina” aflată în paragină a eurodeputatului: o poză și NICIO postare.

 

 

 

 

Nu putem încheia fără a vă face și o scurtă prezentare a beneficiilor de care se bucură europarlamentarii români la Bruxelles:

În 4 ani de mandat poate ajunge la un milion de euro…

Concret: la sfarsitul celor patru ani de mandat, unui europarlamentar i-au trecut prin conturi 300.000 de euro, daca socotim numai salariul. Alesii europeni primesc si sume consistente pentru a-si intretine birourile de la Bruxelles si pentru activitatea lor parlamentara, plus 21.000 de euro lunar pentru consilieri.

La fel ca parlamentarii de la Bucuresti, alesii europeni primesc, in plus fata de salariu si o indemnizatie de sedere la Bruxelles sau la Strasbourg, care se ridica la 300 de euro pe zi. Cu acesti bani, ar trebui sa-si acopere cazarea si masa pentru cele aproximativ 40 de zile pe an cand trebuie sa fie la lucru, in plenul parlamentului.

Europarlamentarii au dreptul sa se deplaseze la sedintele plenare sau la comisii, calatorind la clasa business si, desigur, sa-si deconteze biletele de tren sau de avion.

De asemenea, au 4.000 de euro pe luna pentru deplasarile in alte state din Uniunea Europeana , la reuniuni oficiale. Astfel, la sfarsitul celor 4 ani de mandat sumele folosite pentru salariul si activitatea unui europarlamentar por ajunge pana la un milion de euro.

Si mai exista un mare avantaj pentru cei care au ajuns in Parlamentul european: scapă de grija batranetilor pentru ca vor avea o pensie de 4.200 de euro, pe care o vor primi lunar dupa ce implinesc 63 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *