Skip to content
" "
Alegeri locale 2020

Drobeta Turnu Severin, sub dominație PSD chiar și după ascensiunea lui Virgil Popescu în Guvern

Inquam Photos / Justinel Stavaru
" "

PNL și-a crescut foarte mult influența în județul Mehedinți de când Virgil Popescu a reușit să ajungă ministru al Economiei, dar acest lucru nu pare să sperie PSD-ul care ține cu disperare de scaun. Mehedinți rămâne unul dintre județele dominate de PSD, iar acest lucru s-a văzut și la alegerile din 2019. La europarlamentare, PSD s-a impus decisiv în Mehedinți, iar la prezidențiale Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis, fiind unul dintre puținele județe în care a reușit s-o facă.

Marius Screciu PSD

Marius Screciu, actualul primar PSD al Drobetei Turnu Severin pleacă cu prima șansă la victorie. Victoria din 2016 a lui Screciu a fost o victorie răsunătoare a PSD care a câștigat 55 de primării din 66 în tot județul. Nici măcar Agenția Națională de Integritate nu l-a împiedicat pe Screciu să câștige mandatul la Severin, după ce a fost acuzat de conflict de interese administrativ.

" "

Mariu Screciu, sursa foto: Facebook

În cei 4 ani la Primărie, Screciu nu a reușit să rezolve problema încălzirii în oraș. Când vine sezonul rece, mulți cetățeni se trezesc în frig sau sunt nevoiți să improvizeze pentru a supraviețui, deoarece Primăria condusă de Screciu nu a găsit o soluție.

Marius Screciu nu s-a remarcat nici cu mari realizări, nici cu gafe, a avut un mandat invizibil politic. Și a lipsit și războiul cu PNL, care prin Daniel Cîrjan a ocupat funcția de viceprimar.

Daniel Cîrjan, PNL

PNL mizează și în 2020 pe Daniel Cîrjan, care a mai candidat în 2016, dar a pierdut alegerile și s-a mulțumit cu funcția de viceprimar.

Dar la primăria Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan se mândrește pe Facebook cu numeroase proiecte realizate de instituția din care face parte. Încă această strategie nu pare să fie deloc una bună, deoarece instituția este condusă de Marius Screciu, cel care primește aprecierile sau criticile pentru proiectele realizate sau nerealizate. E o anomalie politică să vedem un viceprimar care se laudă cu realizări ale Primăriei, într-o competiție în care vrea să schimbe primarul. Dar probabil Daniel Cîrjan așteaptă să se apropie ziua alegerilor pentru a trece la atacuri, căci cu siguranță va avea multe de reproșat actualului primar.

Daniel Cîrjan, sursa foto: Facebook

Mizând pe creșterea PNL din sondaje și pe faptul că Marius Screciu nu s-a făcut remarcat cu mari proiecte în Drobeta, Daniel Cîrjan are șanse mari să obțină fotoliul de primar în 2020, însă un rol decisiv îl vor avea negocierile din teritoriu și transferurile politice.

Elena Călin, USR-PLUS

USR-PLUS va merge la alegerile locale din 2020 cu Elena Călin pentru Primăria Drobeta Turnu Severin. Nu a mai făcut politică până acum și va avea probleme de notorietate în oraș, deoarece adversarii săi au trăit toată viața în Severin și sunt cunoscuți în tot județul.

Elena Călin este antreprenoare, având o firmă de consultanță și mai multe proiecte internaționale sau cu multinaționale cu interese în România.

Chiar dacă la nivel național USR-PLUS e foarte critic cu PSD, se pare că în teritoriu are obiceiul să tacă din gură. Nici Elena Călin nu are o strategie anti-Screciu și pentru electoratul din oraș este neclar împotriva cui candidează sau de ce ar trebui să-l schimbe pe Screciu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *