Drogul Cristal face ravagii în rândul tinerilor

Sursa foto: Facebook / Joel Edwards

Mulți tineri sunt deja dependenți. Unul dintre ei a reușit după o perioadă dură de dezintoxicare să scape de coșmar și a vorbit pentru Știrile TVR ce înseamnă adicția față de un drog cu efecte chiar mai dure decât stupefiantele clasice.

Sebi a început să consume droguri de la 14 ani. Din fericire, a reușit să se oprească la 21 de ani. Este din Dej, un oraș situat într-o parte a României în care drogurile sintetice reprezintă o problemă mai mare decât în alte părți ale țării. Cu ani în urmă, Sebi nu mai ascundea că este consumator și se filma în timp ce fuma țigări cu etnobotanice. Cel mai rău i-a fost atunci când a trecut la „Cristal”, un drog care induce foarte repede dependență, în doar câteva zile. Iar riscul ca organismul să cedeze definitiv este mare. Sebi a simțit pericolul.

Sebi, fost consummator de droguri: Petreceam o noapte întreagă și fiindcă trăgeam foarte mult în noaptea aia, te trezeai că îți e rău, ai dureri. Și cumva ca să scapi de starea aia de rău, primul lucru pe care-l făceai – trebuia să-și cauți marfă, Cristal. Cumva dă o dependență, că-ți trebuie repede, din nou, ca să scapi de starea aia agitată, de nervi, de greață, de durere în corp. Tu poți de la o linie de cristal, o linie mică care pare inofensivă, tu să nu îți cunoști organismul și chestia aia, nu știu ce are, dar te pișcă, te doare în partea asta. Și poate să îți puște o venă în creier și să faci accident vascular cerebral.

Drogul Cristal a ajuns destul de recent în România, iar specialiștii recunosc că și pentru ei are încă multe necunoscute.

Bogdan Gheorghe, medic, Agenția Națională Antidrog: Nu sunt foarte multe date care să ne arate care sunt dozele letale. Într-adevăr, din cazurile de urgență medicală, ca urmare a consumului de droguri sau a admiterilor la tratament, reiese că apar efecte adverse la doze foarte mici.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL