Drona spațială X-37B a decolat într-o misiune secretă la bordul rachetei SpaceX

SpaceX
Sursa foto: en.wikipedia.org

Drona spațială X-37B a armatei americane a decolat într-o misiune secretă la bordul rachetei SpaceX. Lansarea aparatului, care va efectua experimente clasificate, marchează o altă evoluție în rivalitatea spațială dintre SUA și China.

Drona secretă a armatei americane X-37B a decolat din Florida pentru a șaptea sa misiune, prima fiind lansată de pe o rachetă SpaceX Falcon Heavy, capabilă să o ducă pe o orbită mai înaltă ca niciodată, relatează The Guardian.

Trei decolări, anulate din cauza vremii nefavorabile

Trei decolări au fost anulate din cauza vremii nefavorabile și a unor probleme tehnice nespecificate, ceea ce a determinat echipele de la sol să ducă nava spațială înapoi în hangar înainte de a continua zborul de joi. Lansarea a avut loc la două săptămâni după ce avionul spațial robotizat al Chinei, cunoscut sub numele de Shenlong, sau „Dragonul Divin”, a fost lansat în cea de-a treia misiune pe orbită din 2020, adăugând un nou motiv la rivalitatea tot mai mare dintre SUA și China în acest domeniu.

Teste ale „noilor regimuri orbitale”

Pentagonul nu a precizat la ce înălțime va zbura drona spațială de data aceasta. Dar, într-o declarație de luna trecută, biroul pentru capacități rapide al forțelor aeriene a declarat că misiunea nr. 7 va implica teste ale „noilor regimuri orbitale, experimentând viitoarele tehnologii de conștientizare a domeniului spațial”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: