IPOCRIZIE MARCA USR. Drulă a beneficiat de creșterea acțiunilor Gabriel Resources de la Bursa din Canada

Inquam Photos/Saul Pop

Liderul USR, Cătălin Drulă, a avut de câștigat din creșterea acțiunilor Gabriel Resources înaintea pronunțării verdictului în procesul dintre statul român și compania canadiană.

Conform declarației de avere a șefului USR, Drulă este acționar la Swiss Capital, care la rândul său este acționar la BRK Financial Group Cluj-Napoca. Această societate de brokeraj clujeană deține 1 milion de acțiuni la Gabriel Resources plus încă 2 milioane de instrumente financiare derivate emise de Gabriel Resources. Firma din Cluj-Napoca a cumpărat acțiuni la Gabriel Resources la sfârșitul anului trecut, , la preţul mediu de 0,39 dolari canadieni, probabil în așteptarea unui profit în condițiile încheierii procesului dintre Gabriel Resources și România.

Drulă are acțiuni sau unități de fond la Swiss Capital (cont deschis în 2008), sold 2.410 lei, conform declarației de avere.

Surse din piața de capital afirmă că ieșirea lui Cătălin Drulă împotriva Guvernului României reprezintă o formă de atac preventiv, pentru a îngropa propriile beneficii rezultatele din participarea indirectă la creșterea valorii acțiunilor Gabriel Resources.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: