Skip to content
Politică

Drulă vrea Congres USR pe repede înainte: „Nu mai putem aştepta până în toamnă”. Când va avea loc

Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, propune, într-un mesaj intern către membrii USR, ca alegerile pentru funcţia de preşedinte deplin al partidului să fie organizate în luna iulie, în format online. Iniţial, congresul USR era programat pentru luna octombrie, amintește News.ro.

„A venit momentul să închidem disputele interne. Mai ales în contextul actual şi în perspectiva lui 2024, USR trebuie să aibă un leadership stabil şi un preşedinte ales cu voturile voastre. Nu mai putem aştepta până în toamnă”, le transmite Cătălin Drulă colegilor de partid.

„Propunerea mea este ca turul 1 să se desfăşoare între 6-10 iulie, turul 2 între 11-15 iulie şi congresul online de validare a alegerilor pe 16 iulie. Ulterior vom face un congres fizic pentru discutarea altor teme importante precum statutul”, le transmite el colegilor de partid, la finalul unui mesaj în care defineşte USR drept „cel mai mare partid de opoziţie din România” şi „singurul partid democratic, modernist, liberal din parlament”, care are „o responsabilitate uriaşă pentru ţară”.

Cătălin Drulă, a anunţat în 21 mai, printr-o postare pe Facebook, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. „Cred că USR are nevoie de organizare, energie şi o mână hotărâtă pe volan. Şi că sunt persoana potrivită pentru asta”, a afirmat el.

Amintim că PS News a publicat în exclusivitate miercuri o înregistrare din întâlnirea liderilor formațiunii politice în care Cătălin Drulă a forțat votul pe o rezoluție anti-Cioloș, fără avea cvorum sau convocare.

DETALII AICI: AUDIO Cătălin Drulă, abuz de putere în USR: Liderul partidului forțează o rezoluție anti-Cioloș și taie microfonul unui USR-ist revoltat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *