Skip to content
Gorj Știri locale

Drumul de centură din Târgu Jiu, construit cu indieni. Ce salariu au refuzat muncitorii români

Facebook

Compania italiană care construieşte drumul de centură al municipiului Târgu Jiu a adus muncitori indieni, deoarece nu a găsit forţa de muncă necesară în România. Zece indieni vor începe să lucreze chiar din zilele următoare la construcţia variantei ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, după car vor mai veni şi alţii.

Cristi Tudor, reprezentant al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova (DRDP) Craiova, a precizat că în perioada următoare vor mai veni şi alţi lucrători indieni: „Se caută muncitori calificaţi şi necalificaţi. Acum au adus indieni. Au finalizat documentele şi vor fi văzuţi la lucru. În primă fază vor fi zece şi urmează să vină în continuare. Sunt multe documente de întocmit“.

Potrivit reprezentantului DRDP Craiova, constructorul este obligat de legislaţia în vigoare să ofere un salariu minim de 3.000 de lei unui muncitor, dar, cu toate acestea, nu a găsit personal. „Nu au găsit români care să dorească să lucreze, deşi salariile nu sunt mici deoarece statul te obligă să-i dai minim 3.000 de lei net prin lege. Cei doi manageri nu acceptă ca lucrătorii să aibă alte ocupaţii, cum ar fi să stea pe Facebook, în timpul activităţii“, a mai precizat Cristi Tudor.

Lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu vor fi reluate de la jumătatea lunii ianuarie. „Se poate lucra la terasamente la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu. Lucrările vor fi reluate din data de 15 ianuarie. Lucrările sunt în grafic şi trebuie să se finalizeze anul viitor. Mai sunt probleme cu terenurile şi mulţi proprietari au fost nemulţumiţi cu despăgubirile oferite şi au mers în instanţa de judecată“, a menţionat reprezentantul DRDP Craiova.

Lucrările la drumul de centură au început în anul 2014 şi ar fi trebuit finalizate în anul 2016, aminteşte adevarul.ro. Societatea italiană Collini Lavori s-a ocupat de executarea lucrărilor, dar firma s-a confruntat cu o serie de probleme financiare şi contractul a fost reziliat.

Contractul a fost câştigat în urma organizării unei noi licitaţii de către societatea italiană Secol. Lucrările trebui să se încheie, conform contractului, până la sfârşitul acestuia, dar termenul va fi prelungit până anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *