Drumul expres Brăila-Galați ar putea fi inaugurat încă din acest an. Grindeanu: Stadiul lucrărilor se apropie de 85%

Sursă foto: Captură video

Circulația pe viitorul drum expres Brăila-Galați ar putea fi deschisă încă din acest an, a anunțat luni ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Vești bune pentru Drumul expres Brăila-Galați (DEx6)! Stadiul lucrărilor se apropie de 85%. Dacă se menține ritmul din șantier, circulația ar putea fi deschisă mai devreme decât este prevăzut în termenul contractual (2025). Constructorul este bine mobilizat în șantier, cu peste 200 de muncitori și peste 80 de utilaje”, a declarat Sorin Grindeanu într-o postare publicată pe Facebook.

În prezent, se lucrează în special la structura podurilor de pe traseu. „Iar una dintre cele mai importante structuri construite pe acest șantier este Podul hobanat peste Siret (al doilea ca mărime în România), la care se toarnă pilonii centrali. El face parte dintr-o structură complexă care include viaducte, un pod cu grinzi de beton și un pod metalic în arc. Construcția acestei structuri a depășit stadiul de 70%”, a mai spus Grindeanu.

Totodată, ministrul Transporturilor a declarat, după vizita la Drumul expres (Dex6) Brăila-Galaţi, că firma care a făcut Podul de la Brăila cere CNAIR 230 de milioane de lei ca să dea drumul la circulaţie, deşi proiectul este finalizat pe ambele maluri „undeva la 90%”.

Ministrul spune că asta înseamnă „rea voinţă”. Ministrul a spus că „partea mai puţin bună este modul în care cei de la Webuild, care au făcut proiectul Podului de la Brăila, înţeleg să gestioneze relaţia cu CNAIR-ul”.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: