Skip to content
Călărași Știri locale

DSP Călăraşi a primit peste 400.000 de comprimate de iod. Nu se ştie cum vor fi distribuite

tion.ro

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi a primit de la Ministerul Sănătăţii 411.000 de comprimate de iodură de potasiu. Deocamdată, medicamentul rămâne în depozit pentru că nu se ştie de către cine urmează să fie distribuit, potrivit adevarul.

În acest moment nu se ştie încă modalitatea prin care cetăţenii vor intra în posesia acestor comprimate. O primă variantă propusă de Ministerul Sănătăţii este distribuirea lor prin intermediul medicilor de familie, au anunţat autorităţile.

Săptămâna aceasta se va desfăşura o campanie de informare, urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă distribuirea comprimatelor de iodură de potasiu către toţi cei eligibili, în principiu populaţia cu vârsta până în 40 de ani, conform informaţiilor furnizate de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Medicii atrag atenţia că iodura de potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecţiuni ale glandei tiroide. În caz de urgenţă determinată de un posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de iodură de potasiu se face doar în primele ore.  Producerea şi stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA şi Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *