Skip to content
Politică

DSP Iași a depus plângere penală împotriva Dianei Șoșoacă. „A blocat intrarea în centrul de vaccinare”

Facebook / Diana Iovanovici Șoșoacă

Direcția de Sănătate Publică Iași a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte pe numele Dianei Șoșoacă. Senatoarea ar fi blocat weekend-ul trecut activitatea unui centru de vaccinare, în comuna Răchiteni, care este în carantină.

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, a declarat la Europa FM că în ziua respectivă nu a reușit să se vaccineze nimeni în centrul respectiv:

Când echipa s-a prezentat la Centrul de vaccinare organizat în comună, doamna senator Șoșoacă, însoțită de un grup de adepți, a blocat intrarea în centrul de vaccinare, nu a permis cetățenilor care doreau să se vaccineze să intre în centru, echipa de vaccinare s-a baricat în centru, să nu intre doamna senator cu adepții ei, fără mască.”

Și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a reacționat după ce Șoșoacă a blocat vaccinarea anti-COVID.

Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populației.

Astfel de fapte se produc în contextul creșterii considerabile a ratei de infectare în rândul populației și a efortului depus în tot acest timp pentru susținerea ritmului de vaccinare la nivel național”, transmite, miercuri, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *