Skip to content
Politică

Dublarea alocațiilor pentru copiii proveniți din familii sărace reprezintă încă o măsură de reparație și de echitate socială a Guvernării Ponta

Majorarea alocațiilor pentru copii, o măsură socială pentru care m-am bătut încă din prima zi de mandat, introducând și o propunere legislativă în acest sens, o măsură socială atât de necesară inclusiv pentru mulți copii din județul Vaslui, reprezintă o certitudine a noului model social și economic promovat de Victor Ponta.

Dublarea alocațiilor pentru copiii proveniți din familii sărace reprezintă încă o măsură de reparație și de echitate socială a Guvernării Ponta.

Victor Ponta continuă să facă dreptate, să reducă inechitatea socială și să fie alături și de românii care au cea mai mare nevoie de ajutor. În ședința de ieri, Guvernul Ponta a aprobat mărirea, de la 1 noiembrie, a alocației pentru 500.000 de copii din familii sărace, oferind un ajutor real pentru copii, dar și pentru familiile dezavantajate. De asemenea, Guvernul a aprobat aplicarea unui tratament egal pentru toți copiii aflați in sistemul special de protecție. Astfel, copiii care se află în plasament vor primi aceeași sumă cu cei aflați în grija asistenților maternali și, începând cu 1 decembrie, alocațiile de hrană vor fi dublate pentru copiii aflați în sistemul de protecție specială.

Modelul economic promovat de Guvernarea Ponta încă din prima zi de mandat se demonstrează a fi un model necesar pentru România. În timp ce regimul Băsescu, continuat acum prin Klaus Iohannis, a crescut TVA, a tăiat salarii, a impozitat pensii și a blocat dezvoltarea economiei, Victor Ponta a reușit prin politicile economice și sociale să relanseze economia românească.

Guvernul Ponta a dat salariaților și pensionarilor banii tăiați de guvernul Boc, a majorat pensiile peste rata inflației, a redus TVA-ul la pâine, a redeschis spitale, a plătit drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap și a continuat politica de creare de locuri de muncă, de exemplu. De asemenea, începând cu ianuarie 2015, se va dubla alocația de hrană zilnică pentru persoanele adulte cu dizabilități sau care se află în centrele de îngrijire, indemnizațiile persoanelor cu handicap vor fi majorate, alături de pensii și de salariul minim pe economie.

Beneficiile creșterii economice promovate de Guvernarea Ponta trebuie să se distribuie echitabil prin continuarea stimulării mediului economic și prin măsuri de creștere a veniturilor populației. În această toamnă, trebuie sa ducem schimbarea până la capăt! Așa cum un nou model social și economic promovat de guvernarea Ponta își arată roadele, România are nevoie mai mult decât oricând de un nou model de președinte care realmente să unească românii și să promoveze România și interesul național, așa cum această țară merită.

4 comentarii la “Dublarea alocațiilor pentru copiii proveniți din familii sărace reprezintă încă o măsură de reparație și de echitate socială a Guvernării Ponta

 1. Imi este sila de PSD si politica voastra prin care ne-ati transformat in niste pomanagii.
  NU VOTEZ PONTA din aceasta cauza.
  Chiar credeti ca suntem handicapati sa va inghitim minciunile ?
  Nici un roman nu ar trebui sa va voteze.
  Madam asta din poza este o tupeista si o obraznica, cand apare la TV eu schimb postul.

 2. DUPA CE AU FURAT JUMATATE DIN TARA PONTA CU INFRACTORII LUI, ESTE USOR SA PROMITI PRAF IN OCHII CETATENILOR. VA JUCATI CU FOCUL SI UITAT CA FOCUL SUNTEM NOI. CE PRETENTII AI LA PONTA CARE IMPARTE SCAUNELEL LA TOTI SENILII PRECUM TARICEANU, MELESCANU SI LA TOTI INFRACTORII. S-O CREDETI VOI CA POPORUL VA MAI INGHITI ACESTE GOGORITE. NU GREVA LEGALA ATI AUZIT DE RASCOALA CU TOPOARE???????????????

 3. si copilul meu de ce trebuie sa fie discriminat ? prin ratiunea lui Ponta toti copii trebuie sa se nasca saraci … ce vina are el ca tatal lui munceste 12-14 ore 6 zile pe saptamana ca sa ii ofere tot ce isi doreste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *