Skip to content
Politică

Dublu atentat cu bombă în Somalia. Bilanțul, tragic

Dublu atentat cu bombă care s-a produs duminică la Baidoa, în sud-vestul Somaliei, revendicat de militanţii islamişti shebab, în urma căruia cel puţin 30 de persoane au fost ucise şi circa şaizeci rănite, a precizat guvernatorul regiunii, potrivit romaniatv.net.

 

„Cifra oficială este de 30 de morţi, toţi civili, şi de 61 de răniţi, dintre care 15 grav”, a declarat guvernatorul provinciei Bay.

Astfel, o primă maşină-capcană a explodat în faţa unui restaurant popular dintr-un cartier frecventat din capitala regională, situată la circa 200 de km nord-vest de Mogadiscio.

Apoi, un kamikze şi-a detonat explozibilul pe care îl avea asupra sa în mijlocul oamenilor care fugeau de la locul primului atentat.

„Explozia s-a produs într-o zonă extrem de populată”, a explicat un ofiţer de poliţie.

Exploziile, de o violenţă extremă, au distrus acoperişurile unor imobile din apropiere, au pulverizat maşinile din jur şi au împrăştiat fragmente de corpuri umane, de mese şi de scaune pe întreaga stradă.

Acest dublu atentat a fost revendicat de militanţii islamişti shebab, afiliaţi reţelei Al-Qaida.

„Mujahedinii au dus la bun sfârşit două explozii puternice la Baidoa, care au vizat restaurante unde erau reuniţi membri ai administraţiei apostate din sud-vest, mai mulţi soldaţi şi oficiali fiind ucişi”, au indicat ei într-un comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *