Skip to content
Coronavirus

Dublu standard susținut de președintele Parlamentului European, David Sassoli

Mai mulți parlamentari europeni au fost revoltați de decizia președintelui David Sassoli de a ridica excepția interzicerii vizitelor în parlament pentru Greta Thunberg, acuzându-l pe acesta de dublu standard, au declarat surse din PE, pentru G4Media.

Melo Nuno (Portugalia) i-a cerut lui Sassoli să spună punctual motivele din cauza cărora președintele PE a considerat că activista de mediu poate intra în instituție, încălcând regula instituită pentru a preveni răspândirea coronavirusului, și de ce nu pot intra și alți invitați care aveau stabilite întâlniri.

Hilde Vautmans (Belgia) i-a reproșat același lucru președintelui PE pe care l-a întrebat cum va putea să explice celorlalți invitați ai parlamentului, ale căror întâlniri au fost anulate, decizia sa de a o favoriza pe Greta Thunberg. Vautmans ar fi spus că legislativul european nu va mai fi luat în serios dacă va face astfel de discriminări.

Lars Patrick Berg (Germania) i-a cerut președintelui Sassoli să își schimbe de urgență decizia pentru că favorizarea Gretei Thunberg denotă dublu standard în relația Parlamentului European cu invitații săi și afectează considerabil imaginea instituției.

Roman Haider (Austria) și Tom Vandendriessche (Belgia) sunt alți eurodeputați care s-au arătat foarte deranjați în dialogul cu David Sassoli, spunându-i acestuia că hotărârea sa de a o favoriza pe Greta Thunberg este inacceptabilă și că președintele PE apelează la dublu standard în relația cu ceilalți invitați și parteneri externi ai legislativului de la Bruxelles, care au fost ținute la ușa instituției după declanșarea crizei coronavirusului.

Context 

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a decis să nu mai permită accesul vizitatorilor timp de trei săptămâni, ca parte a măsurilor de precauție menite să reducă răspândirea coronavirusului:

Activitatea Parlamentului va continua, dar seminariile, evenimentele și alte activități care implică vizitatori externi vor fi suspendate”, a declarat David Sassoli într-o conferință de presă.

Sassoli a precizat că măsurile adoptate de Parlamentul European sunt mai aspre decât ale altor instituții europene deoarece Legislativul european primește circa 700.000 de vizitatori anual, cu mult peste alte instituții ale Uniunii Europene:

În circumstanțele actuale, este responsabilitatea noastră să suspendăm aceste vizite. În același spirit, von anula 130 de evenimente precum expoziții sau conferințe externe planificate pentru următoarele săptămâni în sediul Parlamentului”, a precizat Sassoli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *