Skip to content
Politică

Duckadam, conflict cu steliștii din cauza lui Ponta

Apropierea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale a reușit să împartă România în două: simpatizanții lui Victor Ponta și cei ai lui Klaus Iohannis. Printre cei care îl susțin pe actualul prim-ministru este și Helmuth Duckadam, unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria Stelei. Totuși, gestul fostului portar i-a înfuriat pe steliști, care au reacționat dur împotriva celui care a adus formației din Ghencea, în 1986, Cupa Campionilor, cel mai important trofeu din palmaresul roș-albaștrilor.

Susținerea lui Duckadam pentru Ponta este cu atât mai mare cu cât Duckadam face parte și el dintr-o minoritate, precum Klaus Iohannis. Fostul portar, născut în Semlac, județul Arad, este de origine șvab. Aceștia sunt urmașii unor foști coloniști care au venit din Germania, Franța, Italia, Spania sau Bulgaria și s-au stabilit în Banat sau Transilvania.

“Victor Ponta este singurul premier sau președinte după 24 de ani care s-a aplecat spre sportivi, spre oameni de cultură și cred că a făcut dreptatea pe care nu au avut-o până în prezent. Și eu și familia mea vom vota cu el!”, acesta este mesajul care apare imprimat pe o imagine cu Helmuth Duckadam postată pe pagina de Facebook a premierului României.

Susținerea fățișă pentru Ponta afișată de fostul portar nu a fost pe placul fanilor Stelei. Aceștia au trecut peste respectul purtat celui care pe 7 mai 1986, în finala Cupei Campionilor cu FC Barcelona, apăra patru lovituri de la 11 metri, performanță care l-a introdus în Cartea Recordurilor.

”Te-ai vândut” sau “Nu ne așteptam la așa ceva din partea ta”, au fost doar unele comentarii pe care suporterii Stelei le-au scris pe site-urile ce au preluat imaginea cu Duckadam.

duckadam ponta

5 comentarii la “Duckadam, conflict cu steliștii din cauza lui Ponta

  1. Si eu sunt fan stelist si toata familia mea este stelista si il votam pe Ponta. Ca doi-trei mascarici nu sunt de acord si ei il prefera pe Ioahanni este treaba lor. Dar mai mult cred ca este o lucratuta a vreunui ONG subentionat de Seores.

  2. ,,Seores”, hai? Bai Vasile, mascarici esti cu neamul tau! Aveti 4 clase toti la un loc? Nici un om cu scaun la cap si coloana vertebrala n-ar vota un escroc, bandit, mafiot, mincinos etc., ca pontistul. Cat despre Duckadam, este evident ca se vinde pe 2 lei. Pacat de caracter!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *