Skip to content
Politică Societate

Duckadam nu se lasă mai prejos. Cum i-a întors politețurile lui Donald Tusk

Digi24

Helmuth Duckadam, portar care a apărat patru penalty-uri în finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, i-a făcut preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, mai multe cadouri, după ce polonezul le-a cerut românilor să apere statul de drept aşa cum Duckadam a apărat la Sevilla în urmă cu 32 de ani.

Cunoscutul fost portar Helmuth Duckadam, în prezent preşedinte de imagine al FCSB, i-a făcut cadou o pereche de mânuşi cu autograf şi 2 sticle de pălincă preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, arată Adevărul.ro.

Cadourile lui Duckadam vin după ce polonezul le-a cerut românilor, în discursul susţinut la Ateneu cu ocazia preluarii preşedinţiei Consiliului UE, să aprere statul de drept din România cu determinare cu care Duckadam a apărat cele patru penalty-uri în finala jucată de steaua Bucureşti, la Sevilla, în 1986, şi câştigată.

Episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei campionilor europeni la fotbal de la Sevilla, din o mie nouă sute optzeci şi şase (1986), când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi constituţia. Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, şi mie mi s-a părut imposibil! Dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu”, a spus Tusk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *