Skip to content
Politică

Duel Carmen Dan-Dragnea? Culisele unei controversate numiri

revista22.ro
" "

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan a făcut pe 17 iulie o numire la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș care l-ar putea pune într-o situație delicată pe președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea.

Concret, Carmen Dan l-a pus pe fostul adjunct al IPJ Teleorman, Tudorel Pieleanu, la conducerea IPJ Argeș fără să îi dea de veste lui Dragnea. Conform surselor, Liviu Dragnea l-ar fi dorit în funcția cu pricina pe Valentin Dumitrașcu, șeful Poliției Teleorman, care, practic, era șeful lui Tudorel Pieleanu.

" "
" "

Trebuie văzut totuși de unde apropierea dintre Carmen Dan și Tudorel Pieleanu, respectiv apropierea dintre Dragnea și Dumitrașcu.

Conform CV-ului, Dumitraşcu a fost, în perioada 2003-2008, şeful unui departament al controversatului serviciu „ACVILA” din MAI, care asigura, printre altele, şi protecţia demnitarilor. Surse din minister spun că, pe lângă faptul că amândoi sunt din Teleorman, relaţia dintre Dumitraşcu şi Dragnea s-a consolidat în acea perioadă, în care Dragnea a ocupat pentru scurtă vreme funcţia de ministru de Interne, iar Dumitraşcu a devenit omul său de încredere, conform adevarul.ro.

Cât despre Tudorel Pieleanu, a fost asociatul actualului Ministru de Interne în firma Way Storage SRL. Conform unor surse din minister, prietenia celor doi ar fi una de durată, dar care a culminat între 28 noiembrie și 11 iunie 2012 când s-au asociat în afacerea menționată anterior. După 11 iunie 2012, Carmen Dan a încetat în a mai ocupă poziția de administrator al firmei, dar a rămas în continuare în firmă prin postura de asociat din care s-a retras pe 25 martie 2014 cedând acțiunile sale la companie pentru cuantumul de 250 de lei, în contextul în care Carmen Dan a fost numită prefect de Teleorman. La numai două zile, pe 27 martie 2014, afacerea avea să își înceapă sfârșitul, Pieleanu retrăgându-se din calitatea de asociat al Way Storage SRL. În 2016, firma a fost lichidată și radiată.

Trebuie precizat și faptul că Tudorel Pieleanu a fost pentru mai mulți ani șeful Poliției din Alexandria.

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *